Bezoek aan de Manchester en Liverpool

Bij de heropening van het Manchester Museum in februari 2023 start er een expositie in de nieuw gebouwde tentoonstellingsruimte over ‘De Gouden Mummies’.

Golden Mummies of Egypt

Al eerder was deze succesvolle tentoonstelling te zien in de VS en China. Met meer dan 100 objecten en acht mummies geeft deze expositie een beeld over de periode toen Egypte deel uitmaakte van de Griekse en Romeinse wereld.

De objecten zijn gevonden in de Vallei van de Gouden Mummies dat in de Westelijke woestijn van Egypte ligt in de Bahariya-oase. De Egyptische archeoloog Dr. Zahi Hawass heeft hier veel onderzoek gedaan.

Naast deze tijdelijke tentoonstelling bezoeken we ook de vaste collectie van het museum waar veel Egyptische en Nubische stukken te vinden zijn. Ook brengen we een bezoek aan de Egyptische collectie van het World Museum in Liverpool.

  • Bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling en de Egyptische collectie van Manchester Museum.

  • Bezoek aan de Egyptische collectie van het World Museum te Liverpool.

  • Bezoek aan de replica van het graf van Thoetmoses III in het Bolton Museum and Art Gallery.

Reisprogramma:

Dag 0, Vertrek een dag eerder

Het is mogelijk een dag eerder te vertrekken. U betaalt dan alleen een hotelovernachting extra. Wij zorgen dan dat u op een vlucht een dag eerder naar Manchester vliegt en zorgen voor een transfer naar het hotel. 

Dag 1, woensdag 12 april 2023
Ochtendvlucht van Amsterdam naar Manchester. In de middags een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Golden Mummies of Egypt’. Inchecken in hotel voor twee nachten. Alle maaltijden zijn inbegrepen bij deze reis naar Engeland.

Dag 2, donderdag 13 april 2023
Ochtend: Bezoek aan het Manchester Museum met en de vaste collectie met Nubische en Egyptische stukken. Middag; Een bus brengt ons naar Liverpool waar we een bezoek brengen aan de Egyptische afdeling van het World Museum.

Dag 3, vrijdag 14 april 2023
Ochtend: na het ontbijt en uitchecken maken rijden we naar Bolton voor een bezoek aan het Bolton Museum and Art Gallery met een replica van het graf van Thoetmoses III. ’s Middags nemen we dan de KLM terugvlucht naar Amsterdam.

Reisinformatie

Datum: 12 t/m 14 april 2023
Prijs: € 1.050,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 1.150,- p.p. op basis van een 1-persoonskamer
(meerprijs voor dag eerder vertrekken zal per hotelkamer op ongeveer € 100,-  liggen) Als u op 11 april wilt vertrekken kunt u dat aangeven in het vak opmerkingen. 
Inclusief: Vluchten, hotel, alle maaltijden, alle toegangen, gidsen, vervoer ter plaatse, koffie/thee
Exclusief: Reis- en/of annuleringsverzekeringen
Vluchten: Vluchtschema onder voorbehoud van beschikbaarheid
Heen: Amsterdam – Manchester met EasyJet of KLM afhankelijk van beschikbaarheid en dag
Terug: Manchester – Amsterdam met KLM

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.