Reis met Diana de Wild naar IJsland over de tijd van de Vikingen

Tijdens deze reis naar IJsland reizen we langs de hoogtepunten van het zuiden van IJsland. De reis is een mix van natuur en cultuur. We bezoeken natuurwonderen als de Geysir, enorme watervallen, een meer met ijsbergen en hete bronnenvelden. We lopen van Amerika naar Europa via de Brug der Continenten en zien uitgestrekte lege lavavelden. De cultuur komt aan de orde in de musea van Reykjavik, waar resten uit de Vikingtijd te zien zijn. IJsland is rijk aan verhalen: sagen uit de Vikingtijd en volksverhalen.

Reisprogramma:

Onderstaand programma is van 2022. De te bezoeken locaties blijven hetzelfde maar de volgorde van bezoeken wordt voor 2023 aangepast.

Dag 1, vlucht en Reykjavik

Vandaag vliegen we van van Amsterdam naar Reykjavik.

Dag 2, schiereiland Raykjanes

Rondrit over het schiereiland Reykjanes. Het is IJsland in het klein met hete bronnen, lavavelden en mooie strandjes. We bezoeken de Brug der Continenten en de warme bronnen van Gunnahver. Hier spelen zich verschillende volksverhalen af, die Diana onderweg zal vertellen. U zult overnachten in Reykjavik.

Dag 3, Reykjavik

Vandaag blijven we in Reykjavik. We wandelen door de stad en bezoeken een aantal kleine musea zoals Reykjavik 871±2. Hier vonden archeologen de oudste resten van Reykjavik. Om de ruïnes is een museumpje ingericht met de vondsten. Ook brengen we een bezoek aan The Culture House.

Dag 4, de Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel! Zo wordt het rondje genoemd met de drie beroemdste bezienswaardigheden van Zuid-IJsland: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. Overnachting aan de zuidkust.

Dag 5, Jokulsarlon en Skaftafell

Vandaag gaan we naar de twee hoogtepunten van de zuidkust: het gletsjermeer Jokulsarlon en het nationale park Skaftafell. In Jokulsarlon komt een gletsjertong van de enorme Vatnajokull, de grootste gletsjer van Europa, over de bergen naar beneden. Grote stukken ijs kalven af en drijven in
het gletsjermeer Jokulsarlon. De ijsbergen hebben mooie kleuren en vreemde vormen. Met een beetje geluk laten de zeehonden die in het meer wonen, zich zien.

Dag 6, watervallen

We reizen terug langs de zuidkust van IJsland. We bezoeken de kloof Fjaðrárgljúfur. Daarna gaan we bij Vik naar de basaltrotsen van Reynir en we zien de vogelrotsen van Dyrholaey. We gaan kijken bij de beroemde watervallen Skogafoss en Seljalandsfoss. Overnachting in Hella, Selfoss of
Hveragerdi.

Dag 7, Strandarkirkja

We rijden verder langs de zuidkust. Bezoek aan Strandarkirkja, waar prachtige verhalen te vertellen zijn. We bezoeken het zwavelveld Krysuvik en als er tijd is gaan we nog naar Grindvik, waar heel veel wrakken op een lavaveld liggen. Overnachting in de buurt Reykjavik.

Dag 8, terugreis

In de loop van de dag vliegen we terug naar Nederland.

Themapagina IJsland

Wilt u alvast een voorproefje van deze reis? Kijk dan eens op onze themapagina IJsland.


Reisinformatie

Datum:  8  t/m 15 juni 2023 (datum is een dag aangepast)
Prijs: Prijs op basis van 2-persoonskamer: € 2.490,- p.p.
Prijs op basis van 1-persoonskamer: € 2.990,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Gids: Drs. Diana de Wild
Vertrek: Vanaf Amsterdam Schiphol Airport

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.