Project omschrijving

Prachtige reis langs kathedralen, kastelen en wandtapijten. Met bezoeken aan Vézelay en Amboise

In het Loiredal gelegen tussen Orleans en Anger zijn een enorm aantal kastelen te vinden waar de Franse adel graag verbleef. Van middeleeuwse vestingen tot enorme renaissance buitenverblijven. De vele verhalen die schuil gaan achter imposante muren gelegen in het schitterende decor van de Loire maken dat deze streek tegenwoordig veel toeristen trekt.

Reisprogramma:

Dag 1, Reims

We reizen deze dag zuidwaarts richting Auxerre en brengen een uitgebreid bezoek aan Reims. We zien de Porta Mars, de kathedraal en het Paleis van Tau, waar we bijvoorbeeld de talisman van Karel de Grote uit de negende eeuw vinden. In de loop van de dag rijden we verder naar Auxerre.

Dag 2, Vézelay en Auxerre

’s Morgens rijden we naar Vézelay voor een bezoek aan de kerk. We worden hier rondgeleid. ’s Middags brengen we in Auxerre een bezoek aan de Abbey Saint Germain. We overnachten weer in Auxerre.

Dag 3, Orleans

We volgen deze dag de loop van de Loire, met prachtige uitzichten, tot we aankomen in Orleans. Hier bezoeken we Hôtel Groslot waar de Franse koning Frans II in 1560 overleed. Ook maken we een stadswandeling waarbij de naam Jeanne d’Arc regelmatig zal vallen.

Dag 4, Amboise

Vanuit Tours maken we een excursie naar Amboise voor het bezoek aan het kasteel. Niemand minder dan Leonardo da Vinci verbleef hier op uitnodiging van koning Frans I. ‘s Middags bezoeken we het Kasteel van Chenonceau waar bijvoorbeeld Catharina d’ Medici verbleef.

Dag 5, Angers

We rijden deze dag naar Angers voor een bezoek aan het kasteel met het Wandtapijt van de Apocalyps. Een 14e-eeuws geweven kunstwerk
van uitzonderlijke grootte. We eindigen deze dag in Rouen.

Dag 6, Rouen

‘s Morgens brengen we een bezoek aan Rouen. Daarna rijden we weer richting Nederland.

Basiliek van Vézelay

De claim in de 11e eeuw dat er relieken van Maria Magdalena in de kerk lagen maakte de kerk een geliefde bedevaartsplaats en het werd een startpunt voor één van de routes naar Santiago de Compostella. In de 12e eeuw riep Bernard van Clairvaux hier op tot de Tweede Kruistocht. En in de 16e eeuw werd de kerk geplunderd door Hugenoten. In de tussenliggende tijd werd het gebouw uitgebreid en verfraaid. Het is daarom dat de basiliek nu UNESCO werelderfgoed is.

Reisinformatie

Datum: 22 tot en met 27 juni 2020
Prijs: €1.490,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.640,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: n de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Vertrek: Vanaf P+R Westraven, Utrecht

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.