Project Description

Een reis langs de noordkant van de Alpen over de Hallstatt cultuur, met bezoeken aan bijzondere vindplaatsen.

Misschien wel omdat er zo weinig geschreven bronnen zijn, krijgen verhalen over de Kelten soms mythische proporties. Tijdens deze reis proberen we feiten en fictie van elkaar te scheiden door op zoek te gaan naar tastbare vondsten.
En er zijn veel archeologische vindplaatsen waar onze Keltische voorouders gebruiksvoorwerpen, sieraden, graven en fundamenten hebben nagelaten. Al deze vondsten maken het mogelijk enigszins een beeld te vormen. Deze reis voert u langs musea met originele artefacten, reconstructies van gebouwen en door indrukwekkende Alpenpassen.

  • Bezoek aan Hallstatt

  • Op reis met archeologe Diana de Wild

  • Afwisselende bezoeken aan musea en archeologische plaatsen

Reisprogramma:

Dag 1, Manching

We vliegen vanaf Amsterdam naar München en bezoeken ’s middags het museum Manching vlakbij Ingolstadt. De trots van dit museum is de grote Keltische goudschat die hier gevonden is. Uit opgravingen is gebleken dat hier in de Keltische tijd een belangrijke stad lag. We bezoeken het bijhorende museum. Het hotel ligt in de buurt van Salzburg.

Dag 2, Hallstatt

Vanuit Salzburg maken we een excursie naar Hallstatt in Oostenrijk. In de 19e eeuw werden hier al opgravingen gedaan. De vondsten bleken zo rijk dat de plek uiteindelijk naamgever werd van de Hallstatt-cultuur waarmee een deel van deze periode wordt getypeerd.
De lunch gebruiken we in de Rudolfsturm dat een prachtig uitzicht biedt over het Hallstattmeer.
We overnachten weer bij Salzburg.

Dag 3, Salzburg en Hallein

De naam Salzburg verwijst naar de zoutmijnen die hier lagen. In de tijden van de Kelten werd hier zout gedolven. We bezoeken deze zoutmijn en het museum bij Hallein.
‘s Middags is er tijd om de stad Salzburg zelf te bezoeken.
Tegen de avond rijden we vast een stuk westwaarts zodat de reis de volgende dag minder lang zal zijn.

Dag 4, Heunenburg

We reizen deze dag verder westwaarts en maken een stop in Heuneburg. Op dit plateau lag een belangrijke Keltische nederzetting waarvan veel bekend is gebleven.
Een museum en openluchtmuseum met gereconstrueerde gebouwen vertellen hier het verhaal.
We eindigen deze dag in de buurt van Stuttgart.

Dag 5, Vorstengraf in Hochdorf

Het rijk gevulde vorstengraf dat in de jaren 70 van de vorige eeuw bij Hochdorf gevonden werd, was tot verrassing van de archeologen niet leeggeroofd. Daardoor kunnen wij nu nog de talloze voorwerpen bewonderen. Dat gaan we deze dag ook doen met bezoeken aan het museum en de grafheuvel. We nemen aan het einde van de dag het vliegtuig vanuit Stuttgart terug naar Amsterdam

Reisinformatie

Datum: 23 t/m 27 juli 2019  ~ Er is nog één plaats beschikbaar!
Prijs: 2-pers.kamer € 995,- p.p.
1-pers.kamer € 1.095,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen, gidsen inbegrepen.
Gids: Diana de Wild
Vluchten: Vanaf Schiphol Airport

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.