Project omschrijving

Kerstreis Dresden

Ga tijdens kerst naar het indrukwekkende Dresden in Duitsland.

Dit jaar organiseert Historizon een kerstreis naar Dresden. Belangrijkste aanleiding is de tentoonstelling die in Dresden te vinden is over Johannes Vermeer. Daarnaast is Dresden, Meißen en de omgeving ook een prachtige streek om te bezoeken.

Dag 1, reis naar Dresden
woensdag 22 dec

We snappen het als u zich in deze tijd afvraagt welk vervoersmiddels het prettigst is om te reizen. We laten deze keuze dan ook helemaal bij u. Voor deze reis hebben we twee mogelijkheden:

Per vliegtuig vertrekt u om 12:35 uur vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht van KLM en arriveert u om 13:50 met een rechtstreekse vlucht op het vliegveld van Dresden.

Als alternatief kunt u ook per trein reizen. Deze vertrekt om 10:38 uur vanaf Amsterdam CS en later vanaf de stations van Utrecht CS en Arnhem CS. Met een overstap in Frankfurt komt u dan om 19:37 uur in Dresden aan. Voor deze klimaatvriendelijker manier van reizen ontvangt u een korting van € 100,- op de reissom.

Zowel vanaf het vliegveld als vanaf het station zorgen we voor vervoer naar het hotel. ’s Avonds is er een kennismaking met een drankje in het hotel.

Dag 2, Dresden
Donderdag 23 dec

De 100 meter lange muur met afbeeldingen van alle Saksische keurvorsten, de Fürstenzug in de Augustusstrasse. Een belangrijk bezoek betreft het Residenzschloss met onder meer het Muntenkabinet met vele Saksische Talers in de collectie, waaronder typen die behoorden tot de enorme bruidsschat van Anna van Saksen en de Riesensaal met middeleeuwse pronkstukken.

Verder gaan we in Dresden zien de Zwinger, de beroemde Frauenkirche en de Hofkirche. Een bezoek aan de Festung Dresden geeft ons een indruk van de geschiedenis van deze bijzondere stad.

Dag 3, Dresden
Vrijdag 24 dec

’s Morgens bezoeken we in De Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden van de Staatliche Kunstsammlungen Dresden de tentoonstelling “Johannes Vermeer. Vom Innehalten (Van pauzeren)”.

Centraal op de tentoonstelling staat het Dresdense schilderij “Meisje leest een brief bij het open raam”, dat nu voor het eerst na vier jaar restauratie aan het publiek wordt gepresenteerd. Tijdens de restauratie werd de afbeelding van een Cupido ontdekt en blootgelegd. Zo is de afbeelding voor het eerst in eeuwen in zijn oorspronkelijke vorm te zien.

De middag is er geen programma en kunt u bijvoorbeeld één van de kerstmarkten bezoeken zoals de beroemdste op de Striezelmarkt.

’s Avonds organiseren we een kerstdiner.

Dag 4, Dresden
zaterdag 25 dec

Tegen het einde van de ochtend reizen we naar Meißen waar we van Meißener porselein de lunch gebruiken bij de porseleinfabriek. Via een mooie route keren we terug naar Dresden

’s Avonds wonen we een kerstconcert bij van het Dresdner Residenz Orchester in het Zwingerpaleis.

Dag 5, Pirna
Zondag 26 december

’s Middags organiseren we een rondvaart over de Elbe waarbij u de stad vanaf het water kunt bekijken.

Deze dag hebben we over voor bezoeken in Dresden waar we nog niet aan toegekomen waren.

Dag 6,
Maandag 27 december

Deze dag reist u terug naar Nederland.

  Inschrijven

  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 22 t/m 27 december 2021
  Prijs: € 1.495, – p.p. op basis van verblijf in 2-persoonskamer
  € 1.645,- p.p. op basis van verblijf in 1-persoonskame
  Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, toegangen en gidsen zijn inbegrepen. maar ook:
  – Concert van Dresdner Residenz Orchester in het Zwingerpaleis
  – Bezoek aan Johannes Vermeer tentoonstelling
  – Kerstdiner
  – Vaartocht over de Elbe

  COVID-19 maatregelingen

  Coronaprotocol Historizon