Kerstreis Dresden

Ga tijdens kerst naar het indrukwekkende Dresden in Duitsland.

Dit jaar organiseert Historizon een kerstreis naar Dresden. Dresden, een schitterende stad in het oosten van Duitsland, is een bestemming die elke reiziger zal betoveren met zijn rijke geschiedenis, culturele schatten en prachtige architectuur. Gelegen aan de oevers van de majestueuze Elbe-rivier, is Dresden beroemd om zijn barokke schoonheid en wordt het ook wel “Florence aan de Elbe” genoemd.

Het historische centrum van Dresden is een waar openluchtmuseum met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de beroemde Frauenkirche, het kasteel van Dresden, de Semperoper en de Zwinger-paleizen. Wandel door de charmante geplaveide straatjes en ontdek de vele musea en kunstgalerijen, waaronder de beroemde Gemäldegalerie Alte Meister, die meesterwerken van beroemde kunstenaars herbergt.

Naast Dresden gaan we ook naar Meißen en trekken we door het Dresden Elbland.

Programma onder voorbehoud. Tijdens het definitief maken van afspraken kan het voorkomen dat we nog wat schuiven met de verschillende onderdelen. 

Dag 1, reis naar Dresden
Vrijdag 22 december

We maken de reis per vliegtuig van KLM met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam. Alternatief is het ook mogelijk om de reis per trein te maken. Vraag hiernaar bij uw boeking

Dag 2, Dresden
Zaterdag 23 december

De 100 meter lange muur met afbeeldingen van alle Saksische keurvorsten, de Fürstenzug in de Augustusstrasse. Een belangrijk bezoek betreft het Residenzschloss met onder meer het Muntenkabinet met vele Saksische Talers in de collectie, waaronder typen die behoorden tot de enorme bruidsschat van Anna van Saksen en de Riesensaal met middeleeuwse pronkstukken.Verder gaan we in Dresden zien de beroemde Frauenkirche en de Hofkirche. Een bezoek aan de Festung Dresden geeft ons een indruk van de geschiedenis van deze bijzondere stad.

De middag blijft er nog wel tijd over de beroemde Striezelmarkt te bezoeken.

Dag 3, Vaartocht Elbe
zondag 24 december 

’s morgens organiseren we een rondvaart over de Elbe waarbij u de stad vanaf het water kunt bekijken.
Deze middag brengen we ook een bezoek aan het Panometer. Het 360 graden panorama van Yadegar Asisi toonmt hier het barokke Dresden uit 1751 en het laat de verwoestingen zien in Dresden in 1945.

’s Avonds organiseren we een kerstdiner.

Dag 4, Dresden
Maandag 25 december

We beginnen deze dag rustig aan en zullen ’s middags een bezoek brengen aan het laat-barokke paleiscomplex Zwinger. Hier vinden we onder andere Gemäldegalerie Alte Meister met een bijzondere schilderijencollectie.

We proberen dat we deze avond het feestelijke kerstconcert in het Zwinger bij te wonen waar onder andere Schuberts “Ave Maria” en Bachs “Air” ter gehore worden gebracht.

Dag 5, Meißen en Dresden Elbland
Dinsdag 26 december

Deze dag organiseren we een tocht door de streek. Het Dresden Elbland is het geografisch  hart van Saksen. In deze regio resideerden de vorsten en het wordt ook wel de bakermat van Saksen genoemd. We bezoeken het dorpsplein Altkötzschenbroda in Radebeul. De met zorg gerestaureerde vakwerkhuizen maken van dit plein een architectonisch juweeltje.

In Meißen zien we de beroemde porceleincultuur en bezoeken we de Albrechtsburg.

Dag 6,
Woensdag 27 december

Deze dag reist u terug naar Nederland.

  Inschrijven


  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 22 t/m 27 december 2023
  Prijs: € 1.695, – p.p. op basis van verblijf in 2-persoonskamer
  € 1.845,- p.p. op basis van verblijf in 1-persoonskame
  Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, toegangen en gidsen zijn inbegrepen. maar ook:
  – Concert van Dresdner Residenz Orchester in het Zwingerpaleis
  – Kerstdiner
  – Vaartocht over de Elbe