Project omschrijving

Kerstreis Sicilië

Voor de week van kerst 2019 hebben we voor u een speciale bestemming opgenomen in ons aanbod: Een rondreis door het oostelijk deel van Sicilië.
Sicilië staat bekend om zijn lange geschiedenis. Vele culturen hebben door de jaren heen hun sporen achter gelaten op het eiland. Zo kan men er o.a. Romeinse, Arabische en Griekse bouwwerken vinden. Het landschap van Sicilië is veelal heuvelachtig en droog. Op veel plaatsen in het landschap vindt men citroen- en sinaasappelplantages. De kustlijn van het eiland wordt bepaald door zoutpannen, zandstranden en kliffen. Verder staat het eiland nog bekend om de actieve vulkaan Etna, en het typische Italiaanse eten.
U brengt de Kerstdagen door in een van de typisch Siciliaanse stadjes die het eiland rijk is. Verder kenmerkt de reis zich door een afwisseling van bezoeken aan monumenten, stadjes en prachtige natuur. In tegenstelling tot wat u van ons gewend bent, kent dit programma meer rust, zodat u zelf, op eigen gelegenheid of met wat groepsgenoten, op ontdekking kunt gaan.

  • Bezoek het beroemde keramieken stadje Caltagirone

  • Inzage in de Griekse cultuur die ooit zeer levendig was op dit eiland

  • Breng de kerstdagen door in typisch Siciliaanse stadjes

Reis op hoofdlijnen:

Met KLM vliegen we van Schiphol naar Catania. Heen doen we dat met een overstap in Rome, de terugreis gaat rechtstreeks.
Tijdens de rondreis bezoeken we de volgende bezienswaardigheden (Het definitieve programma zal afhankelijk zijn van de openingstijden op de kerstdagen)
Caltagirone: Het beroemde keramieken stadje met in het centrum een trap die belegd is met keramieken tegels.
Piazza Armerina: we bezoeken de Villa Romana del Casal, een Romeinse villa waarvan de prachtige vloermozaïeken bewaard zijn gebleven.
Ragusa: Dit is een klein stadje, opgebouwd in de tijd van de Barok nadat het door een aardbeving verwoest was
Syracuse: Het Parco Archeologico della Neapolis geeft inzage in de Griekse cultuur die ooit zeer levendig was op dit eiland. Hier staat ook het vermeende graf van Archimedes
Etna: We trekken een hele dag uit voor een bezoek aan de Etna. Er is een museum en we kunnen naar boven tot ca. 2000 meter.
Taormina: Een bezoek aan dit klein kustplaatsje ten noorden van Catania is zeer de moeite waard. Hier is nog een eeuwenoud theater met een prachtig uitzicht over zee
Catania: En uiteindelijk brengen we ook een bezoek aan het historische centrum van Catania zelf.
We overnachten tijdens deze reis steeds in hetzelfde hotel.

Reisinformatie

Datum: 23 t/m 28 december 2019 ~ Deze reis gaat door!
Prijs: 2-pers.kamer € 1.290,- p.p.
1-pers.kamer € 1.390,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Exclusief: Reis- en/of annuleringsverzekeringen
Vluchten: Rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.