Bezoeken aan Toledo, klooster Yuste en Madrid

We maken een reis door het Spanje van de vijftiende en zestiende eeuw over de Reconquista en Karel V.

Over het Koninkrijk Castilië, in het hart van Spanje, regeerde tegen het einde van de vijftiende eeuw het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella. Tijdens hun regeerperiode werden de Moren definitief van het Iberisch schiereiland verdreven, zeilde Christopher Columbus de Atlantische Oceaan over en brak voor Spanje de Gouden Eeuw aan. De wereldmacht, waar de zon niet onderging, gaf ook ruimte aan de ontwikkeling van muziek, architectuur en schilderkunst.

Tijdens deze reis bezoeken we Madrid, Toledo, het klooster Yuste, het Escorial (het paleis van Fillips II en laatste rustplaats van Karel V) en de prachtige stad Segovia. Een bijzondere reis met prachtige bezoeken die al een aantal jaren uitstekende recensies krijgt van onze gasten.

Keizer Karel V

Een belangrijk figuur tijdens deze reis is Karel V. Na zijn troonsafstand op 25 oktober 1555 in Brussel trok hij zich terug in Spanje. Tegen de zijmuur van het klooster bij Yuste liet hij een riante villa bouwen waar hij zijn tijd doorbracht met mijmeren en vissen vanaf het balkon van zijn werkkamer. Of met zijn verzameling uurwerken, waaronder enkele van de befaamde Italiaanse klokkenmaker Gianello Torriani.

Slechts enkele jaren heeft Karel van deze rust kunnen genieten. In 1558 overleed hij. In zijn hele voormalige wereldrijk, tot Mexico aan toe, werden herdenkingsmissen georganiseerd.

Programma van dag tot dag (onder voorbehoud):

Dag 1, Madrid
Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Madrid.

Dag 2, Koninklijk paleis Madrid
Bezoek aan koninklijke vertrekken en officiële ontvangstzalen met Brusselse wandtapijten in het Koninklijk paleis.

Dag 3, Prado
Wie Madrid bezoekt moet naar het Prado. Daarnaast wandelen we door de oude stad en bezoeken het paleis van de Hertog van Alva.

Dag 4, Toledo
De stad Toledo heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In de stad is joods-, islamitisch- en christelijk cultureel erfgoed terug te vinden.

Dag 5, Yuste
We vervolgen de reis naar het klooster Yuste, de laatste verblijfplaats van Keizer Karel V. De dag eindigen we in Salamanca.

Dag 6, Segovia
Het hooggelegen deel van Segovia is geheel ommuurd en herbergt tal van Romeinse en middeleeuwse monumenten.

Dag 7, Escorial
Deze dag bezoek aan het Escorial, het immense abdijcomplex van Filips II van Spanje.

Dag 8, Terugreis
Terugreis naar Nederland.

Reisinformatie

Datum: 23 t/m 30 oktober 2024
Prijs:  € 2.495,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 2.745,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Gids: Marijn Scholte
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor overnachtingen, vervoer, vluchten, maaltijden, gidsen en toegangen inbegrepen.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.