Project Description

Een reis naar Lissabon over ontdekkingsreizigers, middeleeuwse kunst en prachtige monumenten.

Deze reis naar Lissabon brengt u terug naar de tijd van de Portugese ontdekkingsreizen. Op veel plekken in de wereld kwamen eerst de Portugezen, vervolgens de Hollanders totdat het tenslotte werd overgenomen door de Britten. We maken deze reis met Prof. Dr. Henk den Heijer.

Deze reis legt de focus op de Portugese ontdekkingsreizen en expansie in Oost en West. Eigenlijk zijn er drie verhaallijnen te ontdekken. De Reconquista op de Moren met bezoeken aan kasteel São Jorge, de kathedraal en het Palácio Nacional de Sintra. De tweede lijn zijn de ontdekkingsreizen met bezoeken aan het monument voor de ontdekkingsreizigers, het klooster dos Jerónimos en het Maritiem Museum. De laatste verhaallijn is dan de expansie in Oost en West met bezoeken aan de tropische botanische tuin, het nationaal museum voor oude kunst en het Fundação Oriente of Orientmuseum.

  • Bezoek het museum van de oude kunst in Lissabon

  • Bezoek de Torre de Bélem

  • Bezoek het museum van de Orient

Reisprogramma:

Dag 1, Belem

U vliegt met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam in Lissabon. Vanaf het vliegveld naar Belem, de westelijke voorstad van Lissabon waar we deze reis in een hotel verblijven. Na aankomst maken we een eerste wandeling langs de boulevard aan de rivier de Taag. We bezoeken het monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15de en 16de eeuw de wereld verkenden.

Dag 2, Portugese ontdekkingsreizen

Met een gids bezoeken we de ‘Torre de Belém’, het toonbeeld van het hoogtepunt van de Portugese dominantie in de wereld tijdens de 15e en 16e eeuw. Op een steenworp afstand ligt een modern vormgegeven monument, dat de gevallenen van de laatste koloniale oorlog herdenkt. Een tastbaar beeld van het einde van de koloniale periode. ’s Middags staat een bezoek aan het Klooster van Jeronimo op het programma. Uiteraard nemen we de tijd om dit enorme complex te bezoeken. We vinden hier o.a. het graf van Vasco da Gama. Aan het eind van de middag komen we tot rust in de botanische tuin, waar exotische planten uit de voormalige koloniën staan.

Dag 3, middeleeuwse meesters

We organiseren een bezoek aan het Museum voor oude Kunst. Hier vindt u veel Europese schilderkunst, waaronder werken van Jheronimus Bosch en Pieter Brueghel. We beginnen dit bezoek met een rondleiding met een overzicht van de werken. Hierna is er ruim de tijd om zelf datgene te bekijken dat u interesseert. ’s Middags organiseren we een stadswandeling met een gids door de ‘Benedenstad’ waarna u de tijd heeft om zelf rond te kijken. ’s Avonds dineren we onder begeleiding van Fadomuziek

Dag 4, Kasteel

Vandaag het stadscentrum van Lissabon. Eerst het kasteel van Sint Joris in de bovenstad dat boven de stad uittorent. Hier werd de receptie gehouden bij de terugkeer van Vasco da Gama. Na de lunch heeft u tijd om zelf in de stad rond te kijken.

Dag 5, Koninklijk Paleis

U brengt een bezoek aan het koninklijk Paleis. Daarna gebruiken we de lunch in de botanische tuin. ‘s Middags brengt u een bezoek aan het museum van de Orient.

Reisinformatie

Datum: 9 t/m 13 april 2019 ~ deze reis gaat door
Prijs: € 1.295,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.395,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Boeken is boek: Henk den Heijer, Geschiedenis van de WIC
Meer informatie ‘Boeken is boek’ actie

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.