Archeologische reis met Diana de Wild

De Minoïsche beschaving is een neolithische tot bronstijdbeschaving van voor de oud-Griekse beschaving, die tussen ongeveer het derde millennium v.Chr. en 1200 v.Chr. op Kreta gevestigd was. De Minoïsche beschaving was vrijwel gelijktijdig aan andere grote beschavingen van die omvang: die van Anatolië, Kanaän, het oude Egypte, Mesopotamië en de Indusvallei.

Door de gunstige ligging in de Middellandse Zee tussen de kusten van Klein-Azië, Cyprus, Egypte en Syrië werd Kreta het centrum van de zeehandel en (daardoor) een kruispunt van beschavingen. Archeologe Diana de Wild neemt ons mee naar sporen van de Minoïsche beschaving op het Griekse eiland.

Reisprogramma

Dag 1, heenvlucht
Rechtstreekse vlucht naar Kreta

Dag 2, Knossos
In Knossos zien we de ruïnes van het grootste paleis van de Minoïsche cultuur. Daarna bezoeken we het archeologische museum van de Minoïsche cultuur in Heraklion.

Dag 3, Faistos en Ayia Triada
Faistos is het tweede paleis van Kreta. Daar zijn behalve de resten van het nieuwe paleis ook nog de resten van het oude paleis, dat rond 1700 v.Chr. verwoest werd door een aardbeving, te zien. Ayia Triada is een grote Minoïsche villa in de buurt van Faistos.

Dag 4, Mallia en het Lasithi Plateau
Mallia is in grootte het derde paleis van de Minoïsche cultuur. Ook hier zijn resten uit de oudste paleisperiode te zien. Daarna reizen we door naar het prachtige Lasithi Plateau, waar de geboortegrot van de oppergod Zeus te bezoeken is.

Dag 5, Gournia en Vasiliki
Bezoek aan de Minoïsche dorpjes van Gournia en Vasiliki. In Gournia en Vasiliki zijn de resten te zien van dorpjes uit deze periode: geen paleizen, maar huizen en straten.

Dag 6, Kato Zakros
In het museum van Siteia is een bijzonder Minoïsche beeld te zien: een van goud en ivoor gemaakt beeldje van een jongeman. Daarna maken we een prachtige tocht naar het oosten van Kreta. In de baai ligt het vierde paleis; het Kato Zakros.

Dag 7, Mochlos
Mochlos is een mooi eilandje met resten uit de vroegste Minoïsche periodes. Het prachtige museum van Aghios Nikolaos heeft veel
vondsten van de Minoïsche cultuur.

Dag 8, Terugreis

Reisinformatie

Datum: 18 t/m 25 oktober 2023
Prijs:  € 1.990,- p.p. obv een 2-persoonskamer
€ 2.340,- p.p. obv een 1-persoonskamer
Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, vervoer ter plaatse, toegangen en gidsen zijn inbegrepen.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.