Reis langs bijzondere Napoleonsites in het zuiden van Frankrijk en Italië

Deze reis over Napoleon gaat naar het eiland Corsica waar het verhaal van Napoleon begint en het eiland Elba waar hij tien maanden in ballingschap verbleef na zijn troonafstand in 1814. Met onze gids Steven Bastmeijer bezoeken we bijzondere plekken, waar u doorgaans niet zomaar komt. De geschiedenis van het huis van Bonaparte komen we tegen in en om Ajaccio op het eiland Corsica. Vanaf Bastia brengen we een bezoek aan het Italiaanse eiland Elba voor een bezoek aan het buitenverblijf waar Napoleon verbleef. Terug op het vasteland van Frankrijk voert de laatste dag van de reis langs de Route Napoleon naar Grenoble. Vanaf Elba was dit de route die Napoleon na zijn ontsnapping nam om terug te keren naar Parijs.

Programma

Dag 1, Nice
We maken deze reis met een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Nice. Hier aangekomen bezoeken we de stad Nice dat al een belangrijke rol speelde in het eerste Franse keizerrijk. We overnachten in Nice.

Dag 2, Ferry naar Corsica
Vanaf Nice nemen we de ferry naar Corsica en meren aan in Ajaccio. Hier overnachten we ook.

Dag 3, Ajaccio
We besteden deze dag aan Ajaccio met een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon, Maison Bonaparte. We zien hier de grot van Casone, waar de jonge Napoleon – wellicht – heeft liggen dromen. Place Foch en de kathedraal Santa Maria Assunta herinneren aan Napoleon, evenals de keizerlijke kapel, het laatste rustoord van de Bonapartes in Ajaccio. We overnachten in Ajaccio

Dag 4, Ajaccio – Bastia
Deze dag nemen we de tijd om van Ajaccio naar Bastia te reizen. Dwars over het Franse eiland komen we verschillende verwijzingen tegen naar de onafhankelijkheidsbeweging op Corsica die tot op de dag van vandaag actueel is. We overnachten in Bastia.

Dag 5, Elba
’s Morgens steken we met een ferry over naar Elba. Deze overtocht duurt circa anderhalf uur. De ferry komt aan in het centrum van Portoferraio waar we Villa dei Mulini di Napoleone bezoeken. De villa is niet al te groot, maar interessant voor een bezoek. We bekijken zijn slaapkamer met zijn veldbed en de prachtige tuin met uitzicht op zee.
Buiten Portoferraio bezoeken we Villa di San Martino, de zomerresidentie van Napoleon. ‘s Avonds keren we terug naar Bastia.

Dag 6, Villa Reale
’s Middags vliegen we uit deze regio terug naar Amsterdam.

Reisinformatie:

Datum: 9 t/m 14 september 2024
Prijs: € 1.990,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 2.290,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: Alle kosten inbegrepen
Gids: Steven Bastmeijer
Vertrek: Per vliegtuig vanaf Schiphol

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.