Reis naar Parijs met Huub Pragt

Van donderdag 31 augustus tot en met zondag 3 september 2023 is Huub Pragt uw gids tijdens een vierdaagse door Historizon georganiseerde cultuurreis naar Parijs.

De aanleiding van deze reis vormt de tentoonstelling Ramsès & l’or des Pharaons die tot begin september 2023 is te zien in de Grande Halle van Parc de la Villette, het grote stadspark in het noordoosten van Parijs. Ook de omvangrijke Egyptische verzameling in het Musée du Louvre wordt bezocht. De topstukken uit de faraonische beschaving zijn verspreid over twee verdiepingen en ondergebracht in twee presentaties, een thematische en een chronologische. We zullen dan ook twee dagen uittrekken voor het bezichtigen van deze bijzondere voorwerpen die zijn tentoongesteld.

Reisprogramma:

Dag 1, donderdag 31 augustus 2023:
Vertrek om 9.30 uur per luxe touringcar vanuit Rotterdam naar Frankrijk. Aan boord is koffie/thee en lunchpakketten worden verstrekt. Vanaf 15.30 uur bezoeken we de tentoonstelling over Ramses II in de Grande Halle van Parc de la Vilette. Om 17.00 uur rijden we naar het centrum van Parijs waar we drie nachten verblijven in een uitstekend hotel in de omgeving van het Louvre. In de avond vindt een gezamenlijk diner plaats in een restaurant op wandelafstand van het hotel.

Dag 2, vrijdag 1 september 2023:
Na het ontbijt maken we met de touringcar een stadstour door Parijs. De route gaat langs parken, fonteinen en gebouwen met verwijzingen naar de Egyptische kunst en architectuur. Na de lunch bij La Frégate wandelen we naar het Louvre waar we de thematische Egyptische presentatie op de begane grond bezichtigen. Om 19.00 uur gaan we aan tafel in brasserie Les Deux Palais. Dit goede restaurant is in het midden van Île de la Cité gelegen.

Dag 3, zaterdag 2 september 2023:
De ochtend is ter vrije besteding. Aan het begin van de middag nuttigen we een lunch bij Coguette in het Louvre en brengen we vervolgens een tweede bezoek aan de Egyptische afdeling. De rondleiding gaat nu over de chronologische Egyptische presentatie op de eerste verdieping. Na afloop is er ook tijd om zelf rond te kijken in het enorme museum. Liefhebbers van de archeologie van het Oude Nabije Oosten worden aan het einde van de middag nog gedurende een half uur rondgeleid langs enkele topstukken uit de afdeling Oosterse Oudheden. Denk daarbij aan de stèle van Hammoerabi, het reliëf met de voorstelling van Gilgamesj, de beelden van Gudea, de vorst van Lagasj en de indrukwekkende Lamassoe-beelden uit Chorsabad. We maken een wandeling door de Tuilerieën naar het restaurant Le Centenaire voor een gezamenlijk diner.

Dag 4, zondag 3 september 2023:
We rijden vanaf het hotel naar Place du Caire. Vervolgens gaan we naar Père Lachaise. Op deze grootste begraafplaats van Parijs liggen vele beroemdheden begraven, onder meer Jean-François Champollion, de man die het hiërogliefenschrift heeft ontcijferd. In de middag reizen we terug naar Nederland. Naar verwachting arriveren we rond 18.00 uur in Rotterdam.

Kleine wijzigingen zijn voorbehouden aan dit reisprogramma.

Het maximumaantal deelnemers bedraagt vierentwintig personen. Momenteel wordt de prijs berekend. Zodra de reissom bekend is, wordt dit op deze pagina bekend gemaakt.

Reisinformatie

Datum: 30 augustus t/m 3 september 2023
Prijs: (onder voorbehoud)
€ 995,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 1145,- p.p. op basis van een 1-persoonskamer
Inclusief: Busreis, hotel, alle maaltijden, alle toegangen, gidsen en koffie/thee
Exclusief: Reis- en/of annuleringsverzekeringen

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.