Reis Baltische staten met Henk den Heijer

Een reis met als de thema de moedernegotie met bezoeken aan steden als Riga, Tallin , Helsinki en Stockholm. Voor deze reis trekken we langs een aantal landen en steden aan de Oostzee. Een verhaal over Hanzesteden, Lijflandse geschiedenis, Zweedse hegemonie rond de Oostzee en de handel met de Nederlanden. 

Opmerking, 23 april 2022

Al langere tijd hebben we deze reis met Henk den Heijer in onze agenda staan. Vanwege de oorlog in Oekraïne en de mogelijk dreiging in Oost-Europa hebben we nog even gewacht met het publiceren van de reis. Wij verwachten op dit moment niet de gebeurtenissen in het oosten van Europa invloed zal hebben op de plekken die we bezoeken. Als dat veranderd zullen we de reis uiteraard niet doorzetten. Uw aanmelding is ook vrijblijvend tot het moment dat wij laten weten dat de reis definitief door zal gaan. We verwachten dat dit ca. twee maanden voor de reis zal zijn.

 • Bezoeken aan Riga en Tallinn in het Baltisch gebied

 • Helsinki en Turku in Finland

 • Met de ferry oversteken naar Stockholm

Reisprogramma:

Reisprogramma op hoofdlijnen

 1. Maandag 26 september 2022, heenvlucht naar Riga

’s Morgens is er een rechtstreekse vlucht naar Riga de hoofdstad van Letland. We komen hier 13:15 uur aan. Nadat we de koffers verzameld hebben brengt een bus ons naar het centrum.

Na inchecken in het hotel  is er nog ruimte voor een eerste stadswandeling.

 1. Dinsdag 27 september 2022, Riga

Deze hele dag blijven we in Riga. We bezoeken onder andere het Maritiem historisch museum en het Nationaal Museum in Kasteel Riga. Ook maken we een wandeling in de oude stad.

 1. Woensdag 28 september 2022, van Letland naar Estland

Deze dag verplaatsen we ons naar Tallinn in Estland. We maken de reis per touringcar en zullen de reis onderbreken voor een relevant bezoek.
Tegen het einde van de middag zijn we in Tallinn en verblijven ook hier in een hotel in het centrum.

 1. Donderdag 29 september 2022, Tallinn

Deze dag gebruiken voor bezoek aan Hanzestad Tallinn. De prachtige oude binnenstad Vanalinn. Met Henk den Heijer bezoeken we relevante musea. De Hanzestad Reval en de Lijflandse geschiedenis van deze streek worden besproken en bekeken.

 1. Vrijdag 30 september 2022, oversteek over de Finse Golf

Met de ferry maken we de overtocht over de Finse Golf naar Helsinki. De overtocht duurt circa twee uur. ’s Middags hebben we in Helsinki nog tijd voor een bezoek aan het Nationaal Museum van Finland, Suomen kansallismuseo.

 1. Zaterdag 1 oktober 2022, Helsinki

Omdat Helsinki een relatief jonge stad is zullen we hier minder zaken vinden uit de periode die we deze reis bespreken. Toch is Helsinki een interessante stad om te bekijken.

 1. Zondag 2 oktober 2022, Turku

Vanaf Helsinki rijden we naar Turku. Eeuwenlang was dit de hoofdstad van dit gebied. We bezoeken dan ook het kasteel van Turku.

‘s avonds schepen we in op de Baltic Princess. We hebben hier hutten aan boord en ’s nachts brengt dit schip ons over de Botnische golf naar Stockholm.

 1. Maandag 3 oktober 2022, Stockholm

We zijn ’s morgens al vroeg in Stockholm en zullen de dag dan ook rustig aan beginnen.

We bezoeken het oude stadshart Gamla Stan. Dit deel dateert uit de 13e eeuw en omvat de eilanden Stadsholmen, Riddarholmen, Helgeandsholmen en Strömsborg

 1. Dinsdag 4 oktober 2022

We bezoeken ’s morgens het Vasamuseum met het enige volledig intact gebleven zeventiende-eeuwse schip, de Vasa. We worden hier rondgeleid en uiteraard is er gelegenheid om zelf het schip en de expositie te bekijken.

’s Middags bezoeken we het paleis met onder andere de Livrustkammaren, het militaire museum dat in 1628 werd geopend door Gustaaf II Adolf van Zweden.

 1. Woensdag 5 oktober 2022

Tegen het einde van de middag vliegen we terug naar Nederland.

Reisinformatie

Datum: 26 september t/m 5 oktober 2022
Prijs: € 2.550,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 2.850,- p.p. op basis van een éénpersoonskamer
Inclusief: All-inclusive. Vluchten, ferry’s, vervoer per touringcar, hotelovernachtingen, maaltijden, toegangen, etc.
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekeringen
Vluchten: Heenreis: Amsterdam – Riga
Terugreis: Stockholm – Amsterdam

  Inschrijven

  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.