Expositie ‘Kant und der Geist der Aufklärung’ in Bonn
met Barbara Moerman

Op 22 april 2024 is het 300 jaar geleden dat filosoof Immanuel Kant (1724-1804) geboren werd in het Pruisische Königsberg, het latere Kaliningrad. Zijn baanbrekende bijdrage aan de Verlichting, zijn reflecties over kennisleer, ethiek en internationaal recht, prikkelen nog steeds in toonaangevende debatten. Tijdens deze tweedaagse reis met Barbara Moerman bezoeken we onder meer de tentoonstelling ‘Immanuel Kant und die offenen Fragen’ in de Bundeskunsthalle in Bonn.

In de expositie worden de kernthema’s van de Verlichting, die het uitgangspunt waren voor Kants werk, rijkelijk gevisualiseerd met schilderijen, afbeeldingen, sculpturen, wetenschappelijke instrumenten en manuscripten. De vier beroemde Kantiaanse vragen komen aan de orde: Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Waarop mag ik op hopen? Wat is de mens?”

Tegelijk staat op deze tentoonstelling de historische persoon Immanuel Kant centraal. Zijn leven is nauw verbonden met de stad Königsberg, toen een belangrijk intellectueel centrum in Europa. Kant woonde er 73 jaar. Deze stad vormde zijn creatieve milieu waarin hij les gaf, wandelde en dineerde.

Barbara Moerman is filosoof, met als specialisatie de filosofie van de tuinkunst. Jarenlang heeft ze filosofie gedoceerd in de eindexamenklassen van havo en vwo. Tegenwoordig organiseert ze particuliere cursussen filosofie en geeft ze lezingen over de filosofie van de tuinkunst. Ook begeleidt ze binnen- en buitenlandse tuinreizen.

Reisprogramma:

Per bus reizen we naar de vroegere West-Duitse hoofdstad Bonn. We bezoeken onder meer de expositie over Immanuel Kant in de Bundeskunsthalle. Het reisprogramma zal de komende tijd nog verder worden ingevuld.

Reisinformatie

Datum: 23 t/m 24 februari 2024
Prijs:

€ 295 p.p. obv een 2-persoonskamer
€ 325 p.p. obv een 1-persoonskamer
n.b. deze prijzen zijn nog onder voorbehoud

Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Gids: Barbara Moerman
Vertrek: Utrecht P&R Westraven
   

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.