Project omschrijving

Reis met Aad Engelfriet naar het land van King Arthur

Deze reis met Aad Engelfriet gaat naar het land van mythen en legenden in het zuidwesten van Engeland. Door Cornwall, Devon, Somerset en Wiltshire reizen we langs plekken die omgeven zijn door middeleeuwse verhalen. Vanaf de muren van Tintagel kijkt u uit over de Atlantische Oceaan en tijdens deze reis wandelt u langs de imposante stenen van Stonehenge.

Een prachtige reis langs beroemde Engelse bouwwerken en geschiedenissen.

We maken de reis met Aad Engelfriet. Kenner van de Britse geschiedenis. Kijkt u vooral ook eens op zijn website met tal van verhalen over historische onderwerpen. http://home.iae.nl/users/arcengel/

  • Bezoek aan locaties die verbonden zijn aan de King Arthur en Merlin legenden

  • Glastonbury met de Abdij en Chalice Well

  • Stonehenge en als afsluiter de Ronde Tafel in Winchester

Reisprogramma:

Dag 1, maandag 19 september 2022

Met de KLM vliegen we voor deze reis van Amsterdam naar Bristol. Hiervandaan brengt een touringcar ons naar Cornwall waar we in de omgeving van Tintagel in een hotel verblijven.

Dag 2, Tintagel en Dozemary Pool

Op de kliffen van Cornwall ligt de ruïne van Tintagel. Één van de mythische plekken uit de King Arthur legendes. We dwalen door de versteende resten van dit verhaal en bekijken bij laag water Merlin’s Cave. Een grot op het strand bij de waterlijn.

’s Middags rijden we door  Dozemary Pool, een bijzonder gebied met megalithische bouwwerken. Dit zou de plek zijn waar Arthur het zwaard Excalibur verkreeg. Ook bezoeken we Slaughterbridge, waar de slag bij Camlann zou hebben plaatsgevonden.

Dag 3, St Michaels Mount

We rijden naar het zuiden van Cornwall voor een bezoek aan St Michaels Mount. De Britse tegenhanger van Mont Saint Michel in Frankrijk. Ook dit is een eiland dat bereikbaar is bij eb en waar een kasteel en wat restanten van een abdij te vinden zijn.

’s middags maken we de tocht naar Glastonbury met onderweg onderbrekingen bij Roche Rock en The Tristan Stone. We overnachten in de buurt van Glastonbury.

Dag 4, Glastonbury

In Glastonbury, de plek waar volgens overleveringen Avalon lag, bezoeken we de abdij, de heuvel met  Glastonbury Tor en Chalice Well en tuinen.
We overnachten weer in Glastonbury.

Dag 5, Stonehenge en Winchester

We reizen westwaarts waar we op de Salisbury Plains de machtige stenen van Stonehenge vinden. Een bezoek aan deze stenen en het bezoekerscentrum brengt u naar de vroege geschiedenis van de Britse eilanden.

’s Middags reizen we door naar Winchester waar we in de Great Hall oog in oog staan met de Ronde Tafel. Een gepaste afsluiting van deze reis.

’s Avonds nemen we het vliegtuig van Southampton terug naar Amsterdam

Reisinformatie

Datum: 19 t/m 23 september 2022
Prijs: € 1695,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1815,- p.p. op basis van een éénpersoonskamer
Inclusief: Vliegtickets, vervoer in Engeland, hotel, alle maaltijden, excursies, alle toegangen, gidsen en Historizon reisbegeleiding
Exclusief: Reis en/of annuleringverzekeringen
Gids: Aad Engelfriet
Vluchten: Heen: Amsterdam – Bristol
Terug: Southampton – Amsterdam

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.