Unieke reis met de bevlogen historicus Dane Munro over dit prachtige eiland in de Middellandse Zee.

Foto’s: mw. Carla Moonen (deelneemster aan de Malta-reis van 2023)

Met millennia aan geschiedenis kunt u op het mediterrane Malta goed terecht voor cultuur en erfgoed. U vindt hier prehistorische bouwwerken, zoals de megalithische tempels van Tarxien, die gebouwd zijn vanaf 3600 v.Chr. Vervolgens heeft Malta door de eeuwen heen een belangrijke functie gehad op de grens van Europa en hebben de Puniërs, Romeinen, Moren, Italianen en Engelsen hun stempel op het eiland gedrukt.

De lokale historicus Dane Munro is tijdens onze gids tijdens deze unieke reis over dit prachtige eiland.

 • Verblijf in Valletta

 • Excursie naar Gozo

 • Bezoek Mdina, de voormalige hoofdstad

Dane Munro vertelt over Malta.

In 2021 maakten we ook een reis naar Malta. Deelnemer Wim Noordik maakte deze uitgebreide video-impressie van die reis. 

Reisprogramma:

De reis wordt gemaakt per rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam. Het hotel bevindt zich in de wijk Sliema in de hoofdstad Valletta. Tijdens uw verblijf maakt u verschillende excursies naar plekken op het eiland.

Dag 1, Heenreis
Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam. Het hotel bevindt zich in Sliema bij Valletta.

Dag 2, Valetta
Volgens de tradities van de Orde van Malta, is het een stad gebouwd dóór heren vóór heren. Een stadswandeling langs de belangrijkste stadsarchitectuur omvat: Het nieuwe parlement van Renzo Piano, St James Cavalier, Upper Barrakka Gardens, Republic Street en Merchant Street. Bezoeken aan: St John’s Co-Cathedral, de parel van de barok van het Middellandse Zeegebied.

Dag 3, Gozo
We reizen per touringcar en ferry naar het zustereiland Gozo. De veerdienst naar Gozo, die behoort tot het openbaar vervoer van Malta, duurt ongeveer 30 minuten. Aan boord zijn faciliteiten aanwezig. In Gozo brengen we een bezoek aan de tempels en het museum van Ggantija, de hoofdstad Victoria en de versterkte Citadella. Verder een bezoek aan het nationale pelgrimsheiligdom in Ta’ Pinu.

Dag 4, De Blauwe Grot
Deze dag staat in het teken van bezoeken aan de beroemde Blauwe Grot en aan de neolithische tempels van Hagar Qim en Mnajdra. De terugweg naar het hotel omvat een stedelijke kustroute.

Dag 5, Mdina
We beginnen de dag met een rit naar de koepelkerk van Mosta, een van de grootste niet ondersteunde koepelkerken ter wereld. Net als het Pantheon in Rome, waar de architect zijn inspiratie vandaan haalde, wordt het ook wel ‘De Rotunda’ genoemd.
Vervolgens brengen we een bezoek aan Mdina, de voormalige, middeleeuwse hoofdstad, met o.a. de Mdina kathedraal. We zullen de kronkelende middeleeuwse straatjes en de vestingmuren verkennen. In de aangrenzende stad Rabat bezoeken we de catacomben van St Paul.

Dag 6, De tuinen van San Anton
We organiseren deze dag een programma met een bezoek aan het adellijke paleis Palazzo Parisio, een prachtig voorbeeld van neo-klassieke kunst en huisdecoratie. Bovendien heeft het een voorbeeldige tuin.
Vervolgens brengen we een bezoek aan de Tuinen van San Anton, een botanische tuin met uitsluitend inheemse soorten die werd aangelegd door de Grootmeester van de Orde van Malta, De Paule.

Dag 7, Grand Harbour
Vandaag gaan we naar het Grand Harbour gebied, dat ook wel de Drie Steden wordt genoemd. Om te beginnen zullen we rond de stad Valletta rijden om zowel de haven van Marsamxetto als de Grand Harbour te overzien. In Senglea biedt een bezoek aan de Senglea Tuinen een prachtig uitzicht over de Grand Harbour. Vanuit Senglea maken we een havenrondvaart in de traditionele boten van het gebied, genaamd ‘dgħajsa tal-pass’, de traditionele watertaxi.

Dag 8, Terugreis
‘s Morgens vertrekt ons vliegtuig terug naar Amsterdam.

  Inschrijven


  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 5 t/m 12 november 2024
  Prijs: € 1.795,- p.p. op basis van verblijf in 2-persoonskamer
  € 1.945,- p.p. op basis van verblijf in 1-persoonskamer
  Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, overtochten, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
  Reisleider: Dane Munro
  Vluchten: Directe vlucht vanaf Schiphol v.v. met Air Malta