Reis naar Malta

Met millennia aan geschiedenis kunt u op het mediterrane Malta goed terecht voor cultuur en erfgoed. U vindt hier prehistorische bouwwerken, zoals de megalithische tempels van Tarxien, die gebouwd zijn vanaf 3600 v.Chr. Vervolgens heeft Malta door de eeuwen heen een belangrijke functie gehad op de grens van Europa en hebben de Puniërs, Romeinen, Moren, Italianen en Engelsen hun stempel op het eiland gedrukt.

Met de bevlogen historicus Dane Munro maakt u een unieke reis over dit prachtige eiland.

 • Verblijf in Valletta

 • Excursie naar Gozo

 • Bezoek Mdina, de voormalige hoofdstad

Dane Munro vertelt over Malta

Reisprogramma:

Programma

De reis wordt gemaakt per rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam. Het hotel bevindt zich in de wijk Sliema in de hoofdstad Valletta. Tijdens uw verblijf maakt u
verschillende excursies naar plekken op het eiland.

Dag 2

Woensdag: Hele dag Valletta. Vertrek om 09.00 uur van het hotel. Transfer naar Valletta, de hoofdstad van Malta. Volgens de tradities van de Orde van Malta, is het een stad gebouwd door heren voor heren. Een stadswandeling langs de belangrijkste stadsarchitectuur omvat: Het nieuwe parlement van Renzo Piano, St James Cavalier, Upper Barrakka Gardens, Republic Street en Merchant Street. Bezoeken aan: St John’s Co-Cathedral, de parel van de barok van het Middellandse Zeegebied Casa Rocco Piccola, een adellijk huis en MUZA, Malta’s nieuwe museum voor schone kunsten.

Dag 3

Donderdag: Gozo. Hele dag naar het zustereiland Gozo. Vertrek om 08.00 uur van het hotel naar de veerboot naar Gozo met eigen bus. De veerdienst (behoort to het openbaar vervoer van Malta) van Malta naar Gozo duurt ongeveer 30 minuten. Aan boord zijn faciliteiten aanwezig. Verder privé-vervoer in Gozo. Bezoek aan de tempels en het museum van Ggantija, de hoofdstad Victoria en de versterkte Citadella. Verder een bezoek aan het nationale pelgrimsheiligdom in Ta’ Pinu.

Dag 4

Vrijdag: Hele dag. Vertrek om 09.00 uur van het hotel. Tussenstop bij de Blauwe Grot. Bezoek aan de Neolithische tempels van Hagar Qim en Mnajdra. De terugweg naar het hotel omvat een stedelijke/kustroute.

Dag 5

Zaterdag: Hele dag. Vertrek om 09.00 uur van het hotel. We beginnen de dag met een rit naar de koepelkerk van Mosta, een van de grootste niet ondersteunde koepelkerken ter wereld. Net als het Pantheon in Rome, waar de architect zijn inspiratie vandaan haalde, wordt het ook wel ‘De Rotunda’ genoemd. Vervolgens een bezoek aan Mdina, de voormalige, middeleeuwse hoofdstad, met o.a. de Mdina kathedraal. We zullen de kronkelende middeleeuwse straatjes en de vestingmuren verkennen. In de aangrenzende stad Rabat bezoeken we de catacomben van St Paul.

Dag 6

Zondag: Halve dag. Vertrek om 09.00 uur van het hotel. Eerste halte is het adellijke paleis Palazzo Parisio, een prachtig voorbeeld van neo-klassieke kunst en huisdecoratie. Bovendien heeft het een voorbeeldige tuin. Vervolgens een bezoek aan de Tuinen van San Anton, een botanische tuin met uitsluitend inheemse soorten die werd aangelegd door de Grootmeester van de Orde van Malta, De Paule. Tijdens de Britse periode werd de tuin uitgebreid en werden boom- en plantensoorten uit het hele Gemenebest geïntroduceerd.

Dag 7

Maandag. Vertrek om 09.00 uur van het hotel. Vandaag zullen we ons in dat Grand Harbour gebied begeven welk de Drie Steden genaamd is. Om te beginnen zullen we rond de stad Valletta rijden om zowel de haven van Marsamxetto als de Grand Harbour te overzien. In Senglea biedt een bezoek aan de Senglea Tuinen een prachtig uitzicht over de Grand Harbour. Vanuit Senglea maken we een havenrondvaart in de traditionele boten van het gebied, genaamd ‘dgħajsa tal-pass’, de traditionele watertaxi. De havenrondvaart eindigt in Birgu, waar we Fort St Angelo zullen bezoeken. Na de lunch, een wandeling door de smalle middeleeuwse straatjes van Birgu en de vestingwerken.

  Inschrijven


  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 7 t/m 14 november 2023
  (Data onder voorbehoud)
  Prijs: € 1.745, – p.p. op basis van verblijf in 2-persoonskamer
  € 1.895,- p.p. op basis van verblijf in 1-persoonskamer
  Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, overtochten, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
  Reisleider: Dane Munro
  Vluchten: Directe vlucht vanaf Schiphol v.v. met Air Malta