Reis in samenwerking met Stichting Cultureel Erfgoed Prinses Marianne.

De Stichting Erfgoed Prinses Marianne organiseert een reis naar Camenz (Kamieniec Ząbkowicki in het Pools) in Polen. Aanleiding is dat er op de verjaardag van Prinses Marianne op 9 mei er een conferentie wordt georganiseerd over Prinses Marianne en haar werk in dat deel van Polen. De conferentie die mede georganiseerd wordt door de Nederlandse Ambassade in Polen wordt deze reis bijgewoond.

Daaromheen worden verschillende interessante en exclusieve bezoeken georganiseerd waaronder een ontvangst door prins Alexis van Hessen, een nazaat van Prinses Marianne en een bezoek aan het slot Elisabethenburg in Meiningen, waar Mariannes dochter Charlotte heeft gewoond.

Deze reis staat ook open voor niet-leden van de stichting.

N.B. Deze reis is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd. 

Programma:

7 t/m 12 mei 2024

Dag 1, dinsdag 7 mei

08.30 uur: Vertrek per touringcar vanaf NS-station Voorburg. Indien nodig komt er nog een tweede opstapplaats in het midden van het land.

Vandaag reizen we naar Herleshausen bij Eisenach. We bezoeken daar het Schloss Augustenau en worden ontvangen door prins Alexis van Hessen, een achter-achterkleinzoon van prinses Marianne.

We overnachten in de buurt van Eisenach.

Dag 2, woensdag 8 mei

We reizen door naar Polen naar ons hotel in Ladek Zdroj (in het Duits Bad Landeck). Hier verblijven we drie nachten.

Dag 3, donderdag 9 mei

‘s Morgens gaan we heerlijke taart eten in Bad Landeck.

Vervolgens krijgen we een rondleiding door het gerestaureerde Schloss Camenz.

Deze middag wonen we de conferentie bij op het Schloss Camenz. Deze conferentie die mede door de Nederlandse ambassade in Polen wordt georganiseerd, staat in het teken van prinses Marianne en haar betekenis voor dit gebied in Polen. Het is vandaag ook de geboortedag van prinses Marianne.

Dag 4, vrijdag 10 mei

Vandaag bezoeken we het Aartsbisschoppelijk Museum in Nysa, waar zich schilderijen en meubelen uit slot Kamenz bevinden. Na de lunch bezoeken de universiteit van Wroclaw. Indien mogelijk gaan we daarna langs bij de botanische tuin.

Dag 5, zaterdag 11 mei

Dit is een reisdag. We verplaatsen ons richting Nederland en brengen onderweg een bezoek aan het slot Elisabethenburg in Meiningen, waar Mariannes dochter Charlotte heeft gewoond en waar zich een fraaie kunstverzameling bevindt.

We overnachten in deze regio.

Dag 6, zondag 12 mei

We reizen eerst naar Dillenburg waar we de Wilhelmsturm bezoeken, waarvan de bouw door Marianne is gefinancierd en de schilderingen uitgevoerd zijn door haar hofschilder Kleijn van Brandes.

Hierna reizen we terug naar Voorburg waar we in het begin van de avond aankomen.

 

Reisinformatie:

Datum: 7 t/m 12 mei 2024
Prijs: 2-pers.kamer € 1.295,- p.p.
1-pers.kamer € 1.495,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Niet inbegrepen: Reis- en annuleringsverzekering.
Gids: Mw. Marieke Spliethoff
Vertrek: NS-station Voorburg

N.B. Deze reis is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd. 

Aanmelden:

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.