Project omschrijving

Reis naar Cuba

Esther van Gent is één van de initatiefnemers achter de Cartografiezaal in Havanna.

Gedetailleerde kaarten voor de zeevaart uit de zeventiende eeuw geven een prachtig beeld van Cuba.
Tijdens deze reis zullen we Havanna bezoeken en uiteraard Matanzas waar Piet Hein de Zilvervloot veroverde.
Komende maanden zal deze reis verder worden uitgewerkt waarbij de nadruk komt te liggen op de tijd van de WIC. Maar ook de jongere geschiedenis tot aan de Cuba-crisis in de 20e eeuw en de huidige post-Castro periode zullen zeker aan bod komen.

De reis op hoofdlijnen

Dag 1 – 4, Havana

KLM vliegt rechtstreeks op Havanna. In de stad bezoeken we Palacio de los Capitanes Generales. Eens het huis van de Spaanse gouverneurs en nu een museum met veel voorwerpen uit de koloniale periode. We bezoeken een aantal forten die de baai beschermden waaronder Castillo del Morro en fort La Cabaña waarin ook een aantal musea zijn gehuisvest. Het museum van de revolutie laat de Cubaanse versie van de geschiedenis zien die in de jaren ‘50 leidde tot de republiek met Fidel Castro aan het hoofd.

Dag 5 – 9, tocht over Cuba

We reizen een aantal dagen door Cuba langs memorabele steden en monumenten. Zo bezoeken we de Varkensbaai met het daarbij horende museum. In Sancti Spíritus maken we kennis met de vroegste koloniale bewoning van Cuba.

Dag 10 – 12, Matanzas en Cojímar

Vanaf het fort San Severino hebben we prachtig zicht over de baai. Maar ook is hier aandacht voor slavernij, waarvan de nazaten hun stempel drukken op de Afro-cubaanse cultuur in deze streek.

We zien het standbeeld voor Ernst Hemmingway in Cojímar.

Reisinformatie

Datum: 19 t/m 31 oktober 2020
Prijs: 2-pers.kamer € 3.450,- p.p.
1-pers.kamer € 3.750,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Vertrek: Luchthaven Amsterdam Schiphol

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.