Project omschrijving

Een zesdaagse reis naar Sint Petersburg over de revolutie van 1917, bezoek aan de Hermitage en een uitstapje naar Peterhof

De revolutie die in februari 1917 in Sint Petersburg uitbrak luidde het begin in van de Russische revolutie. Een omwenteling die de verhoudingen in de wereld op zijn kop zette. Tsaar Nicholas II werd gedwongen af te treden en aan de dynastie van de Romanovs kwam hiermee een einde.

Historizon organiseert dit najaar een reis naar Sint-Petersburg waarbij de revolutie van 1917 centraal staat. Maar er is in Sint-Petersburg nog veel meer te zien. Gesticht in 1703 door Tsaar Peter de Grote ter vervanging van de oude Hanzestad Novgorod heeft de stad zo’n veertig grachten naar Nederlands model. De architectuur en kunstschatten die deze stad rijk is, zijn overweldigend en deze reis geeft alle gelegenheid om daarvan veel te zien.

  • Visum en de aanvraag is bij de prijs inbegrepen

  • Deskundige lokale Nederlandstalige gidsen

  • Geen onverwachte kosten

  • Gevarieerd programma met unieke onderdelen

Reisprogramma:

Dag 1, maandag 14 september

We vliegen vanuit Amsterdam naar Sint-Petersburg en arriveren daar ‘s middags. In het hotel verzorgen we een presentatie over de geschiedenis van Sint-Petersburg en over de relaties die de plaats heeft met Nederland. Verder vertellen we u meer over wat u tijdens de reis gaat zien en beleven.

Dag 2, dinsdag 15 september

Deze dag maakt u kennis met Sint-Petersburg door middel van een stadswandeling met een deskundige gids. We bezoeken het Petrus en Paulusfort aan de noordoever van de Neva, het Peter de Grotehuis en de Kunstkammer.

Dag 3, woensdag 16 september

Een echte revolutie-dag die we beginnen met een bezoek aan de kruiser Aurora. Vanaf dit schip werd het signaal gegeven voor het begin van de Oktoberrevolutie. In het Museum van de politieke geschiedenis van Rusland zijn dit jaar een aantal tentoonstellingen gewijd aan de revoluties van 1917. ’s Middags bekijken we nog het Marsveld en het Smolny instituut voor adellijke dames.

Dag 4, donderdag 17 september

We gebruiken deze dag om een aantal hoogtepunten van Sint-Petersburg te bezoeken zoals de Kazankathedraal. Ook bezoeken we de Nederlandse kerk met daarbij een klein museum over de Nederlandse relatie met Sint-Petersburg.
’s Middags bezoeken we per boot het indrukwekkende Peterhof dat een eindje buiten het centrum aan de Finse golf ligt. Het Russische Versailles gebouwd door Peter de Grote.

Dag 5, vrijdag 18 september

Deze dag hebben we ingeruimd voor een bezoek aan de Hermitage. ’s Morgens organiseren we hier een rondleiding en ’s middags kunt u op eigen gelegenheid rondkijken.

Dag 6, zaterdag 19 september

We maken een excursie buiten Sint-Petersburg naar het Gatsjinapaleis dat ongeveer een uur rijden buiten de stad ligt. Deze zomerresidentie van de tsaren laat de enorme rijkdom zien. In de loop van de middag rijden we naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Reisinformatie

Datum: 14 – 19 september 2020
Prijs: Op basis van een tweepersoonskamer: € 1.495,- p.p.
Op basis van een eenpersoonskamer: € 1.645,- p.p.
Inclusief: In deze 6-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, visum, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket en koffie/thee inbegrepen.
Vertrek: Schiphol Airport

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.