Project Description

Een reis door het Koninkrijk Castilië over de Reconquista

Over het koninkrijk Castilië, in het hart van Spanje, regeerde tegen het einde van de vijftiende eeuw het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella. Tijdens hun regeerperiode werden de Moren definitief van het Iberisch schiereiland verdreven, zeilde Christopher Columbus de Atlantische oceaan over en brak voor Spanje de Gouden Eeuw aan. De wereldmacht, waar de zon niet onderging, gaf ook ruimte aan de ontwikkeling van muziek, architectuur en schilderkunst.
Lange tijd heerste keizer Karel V over dit wereldrijk. Tot hij in 1555 troonafstand deed en zijn laatste jaren sleet in een villa, gebouwd bij het klooster van Yuste.Tijdens deze reis bezoeken we Madrid, Toledo, het klooster Yuste, het Escorial en de prachtige stad Segovia.

  • Bezoek aan het Prado

  • Tijdens deze reis treedt mw. Ana García Suárez op als gids (Nederlandstalig)

  • Bezoek aan het Escorial

Reisprogramma:

Dag 1, kennismaking met Madrid

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Madrid. ’s Middags maken we een eerste kennismaking met de stad tijdens een wandeling door de wijk Latina. De straten zijn er kronkelig en smal, er zijn een aantal mooie kerken te bezichtigen en we bezoeken het prachtige Plaza de la Paja.

Dag 2 , het Prado

Wie Madrid bezoekt moet naar het Prado. ’s Morgens krijgen we een rondleiding in het Museo Nacional del Prado waar enorm veel schilderijen te vinden zijn. Bijvoorbeeld ook werken van kunstschilders uit de Lage Landen als Jheronimus Bosch, Rogier van der Weyden en Rembrandt.
De middag is ter vrije besteding.

Dag 3, Toledo

Vandaag reizen we naar Toledo. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het historische stadscentrum lijkt wel één groot museum.
In de stad zijn joodse, islamitische en christelijke culturen terug te vinden. We bezoeken de middeleeuwse kathedraal van Toledo die eeuwenlang de zetel was van de aartsbisschop van Spanje.

Dag 4, Yuste

We vervolgen de reis naar het westen naar het klooster Yuste, de laatste verblijfplaats van Keizer Karel V. Hij liet hier een villa bouwen waar hij de laatste jaren tot zijn dood verbleef. We bezoeken de villa en het klooster.
In de loop van de middag reizen we naar het prachtige Salamanca.

Dag 5, Segovia

De volgende bestemming is Segovia. Het hooggelegen deel van deze stad is geheel ommuurd. In de stad zijn veel Romeinse en Middeleeuwse monumenten te zien zoals het aquaduct van Trajanus. Hier liet Isabella de Katholieke zich tot koningin kronen. We bezoeken de gotische kathedraal van Segovia.

Dag 6, het Escorial  

We verlaten Segovia en reizen naar het Escorial, het immense abdijcomplex van Philips II van Spanje. Als eerste werd Karel V bijgezet in het koninklijk mausoleum en na hem vele Spaanse vorsten.
In de loop van de middag keren we terug naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Reisinformatie

Datum: 7 t/m 12 oktober 2019
Prijs: € 1.590,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.740,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: In deze zesdaagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket en koffie/thee inbegrepen.
Gids: Ana García Suárez. Zij is al 25 jaar werkzaam als gids in Madrid en omstreken. De laatste 17 jaar gidst ze voornamelijk in het Nederlands. Zij zal ons meenemen deze reis langs de monumenten die we bezoeken en haar uitleg daarbij geven. Zij heeft een gedegen kennis van de historie van de stad en omstreken.
Boekentips: Van Vliet Boeken

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.