Reis naar Mainz en grote tentoonstelling in Trier met Jona Lendering

Een reis langs de Romeins en Keltisch erfgoed door Duitsland met Jona Lendering. De reis bestaat uit twee delen. Tijdens de eerste dagen bezoeken we in en rond Mainz Keltische en Romeinse sites en musea. Het tweede deel van de reis is een bezoek aan de grote tentoonstelling in Trier over de ‘Ondergang van het Romeinse Rijk’

 • Onder leiding van Jona Lendering

 • Bezoek aan de grote tentoonstelling in Trier: Der Niedergang eines Imperiums

 • Een reis naar Xanten, Mainz,  en Trier

Dag 1, Xanten

We vertrekken vanaf Utrecht Westraven naar het Archeologisch Park in Xanten. Na de lunch in het park krijgen we een rondleiding langs de gereconstrueerde gebouwen en originele resten van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. Ook is er tijd om zelf rond te kijken.

In de loop van de middag reizen we verder naar Mainz. Hier zullen we overnachten

Dag 2, Glauberg

‘s Morgens reizen we naar Glauberg voor een bezoek aan het Keltenmuseum op de plek waar een Keltisch vorstengraf is gevonden.

‘s Middags besteden we aandacht aan de Kelten met een bezoek aan Wiesbaden.

We overnachten weer in Mainz.

Dag 3, Mainz

In Mainz bezoeken we musea die het verhaal vertellen over de Romeinse periode in deze streek. We brengen een bezoek aan de restanten van een Isistempel en de Moedergodin onder een winkelcentrum en aan het Romeinse theater. In de loop van de middag verlaten we Mainz en reizen naar Trier.

Dag 4, Trier

In Trier is in drie musea een grote ‘Landesaustellung, Der Niedergang eines Imperiums’ te zien. Het Rheinische Landesmuseum is het centrale punt waar aandacht wordt gegeven aan het Romeinse rijk in de vierde en vijfde eeuw.

In het Dommuseum en Stadtmuseum zijn de lokale aspecten van de ondergang van het rijk in de Moezelregio en kunst over deze periode te zien.

Dag 5, Terugreis

De vijfde dag reizen we terug naar Nederland. De reis wordt onderbroken voor een bezoek aan óf het archeologisch instituut van Luxemburg (Arlon) óf Tongeren.

Reisinformatie

Datum: 30 augustus t/m 3 september 2022
Prijs: Op basis van een tweepersoonskamer: € 1095,- per persoon
Op basis van een eenpersoonskamer: € 1245,- per persoon
Inclusief: Deze reis is all-inclusive. Alle kosten voor vervoer, overnachtingen, maaltijden, koffie/thee, toegangen en gidsen zijn inbegrepen.
Gids: Dhr. Jona Lendering
Vertrek: Utrecht P+R Westraven

  Inschrijven

  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Over Jona Lendering

  Jona Lendering studeerde geschiedenis in Leiden en oudheidkunde aan de Amsterdamse Vrije Universiteit. Hij nam deel aan verschillende opgravingen, is de auteur van een dozijn boeken en geeft les via Livius. Op zijn blog Mainzer Beobachter verschijnen regelmatigs blogs over de oude wereld. https://mainzerbeobachter.com/

  Een van zijn boeken, “De rand van het Rijk” ging over de Romeinen in de Lage Landen.