Project omschrijving

Een reis langs de Oostkust van de Verenigde Staten door 400 jaar geschiedenis

Het jaar 2020 wordt het jaar van de Amerikaanse verkiezingen. Hoe gaat het aflopen met Trump? Zijn de Democraten in staat met een alternatief te komen? De voorverkiezingen in het voorjaar en de presidentsverkiezingen op 3 november 2020 beloven weer het nodige spektakel.

Als u meer wilt begrijpen van dit land, is deze zeer complete reis langs de oostkust van de Verenigde Staten iets voor u. Hier werd het moderne Amerika geboren. Op de plekken die we bezoeken werden keuzes gemaakt, die tot op de dag van vandaag actueel zijn.

Deze reis brengt u van Boston in New England, via Philadelphia naar Washington DC. Naast het feit dat u tijdens deze reis heel veel van de Verenigde Staten gaat zien , wordt ook de geschiedenis van dit land duidelijk. Waardoor u ook weer meer begrijpt van de huidige gang van zaken in de Verenigde Staten.

  • Bezoek Boston, Philadelphia en Washington

  • Begrijp meer van de VS in het verkiezingsjaar 2020

  • Uitgebreide bezoeken aan monumenten, musea en instellingen in Washington DC

Programma op hoofdlijnen

New England

Het eerste deel van de reis voert naar New England. Met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam arriveert u in Boston. De stad, bekend van de Boston Tea Party van 1773, is een goede plek om deze reis te starten.
Langs de ‘Freedom Trail’ zien en bezoeken we monumenten en musea die de geschiedenis weerspiegelen. Vanuit Boston maken we een excursie naar Plymouth. Hier arriveerde de Mayflower in 1620, wat het begin van New England markeerde.

Philadelphia

Voor het tweede deel van de reis vliegen we naar Philadelphia. De stad waar op 4 juli 1776 de onafhankelijkheidsverklaring werd getekend.
Daarmee is dit een belangrijk punt op onze reis. In het Independence National Historic Park bezoeken we de verschillende gebouwen en musea die hieraan herinneren.
Ook wordt hier aandacht besteed aan de sporen die in het moderne Amerika terug te vinden zijn van deze onafhankelijkheidsverklaring.

Washington DC

De trein brengt ons naar Washington DC, waar we op de Mall de huidige politiek van de Verenigde Staten terugvinden.
We nemen de tijd om verschillende musea aan de Mall te bezoeken en bovendien de Library of Congress, The National Archives en het National Museum of American History. Ook Arlington National Cemetery zullen we bezichtigen.
We reizen naar Alexandria, tegenwoordig een voorstad van Washington. De King Street Trolly brengt ons naar de waterkant. Hier vandaan varen we met de watertaxi naar Mount Vernon, waar we het landgoed bezoeken van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten.

Dag 1, vlucht op Boston

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van KLM op Boston. Als er geen vertragingen optreden, is er tijd om ’s middags een bezoek te brengen aan de John F. Kennedy Library en Museum.
We overnachten in een hotel in een voorstad van Boston.

Dag 2, Freedom Trail in Boston

We volgen deze dag de historische wandelroute door Boston, die ook wel de ‘Freedom Trail’ wordt genoemd. We komen hierbij langs tal van hoogtepunten die herinneren aan de onafhankelijkheidsbeweging tegen Engeland. Uiteraard zullen hier het verhaal en de plaats van de “Boston Tea Party” niet ontbreken. Verder bezoeken we The Old State House en we eindigen de dag bij Bunker Hill.

Dag 3, Plymouth en de Mayflower

Deze dag maken we een excursie per touringcar naar Plymouth, waar in 1620 de Mayflower arriveerde en een Engelse kolonie werd gesticht. We vinden hier een replica van de Mayflower en de Plymouth Plantation, waar een dorpje nagebouwd is in de stijl van de Plymouth Colony.
Ook bezoeken we deze dag het voormalige slagveld bij Lexington, waar de Minutemen één van de eerste slagen van de Onafhankelijkheidsoorlog vochten.

Dag 4, Philadelphia

We reizen ’s morgens per vliegtuig naar Philadelphia. Na de koffers naar het hotel gebracht te hebben, bezoeken we het ‘Independence National Historic Parc’ waar we verschillende gebouwen vinden die herinneren aan de onafhankelijkheidsverklaring. Zo bezoeken we de ‘Independence Hall’ waar de verklaring op 4 juli 1776 werd aangenomen.
We overnachten in een hotel in Philadelphia.

Dag 5, Philadelphia

Vandaag blijven we nog in Philadelphia, de grootste stad van Pennsylvania, voor bezoeken aan het Liberty Bell center, het Benjamin Franklin museum en de Congress Hall.
‘s Avonds reizen we per trein naar Washington DC. We verblijven in een hotel in Arlington.

Dag 6, The Mall in Washington DC

We beginnen deze dag bij het Lincoln Memorial en gebruiken de ochtend om langs de belangrijkste monumenten aan de Mall te wandelen.
We lunchen in het National Museum of American History en gebruiken de middag voor een bezoek aan dit museum.

Dag 7, White House en de onafhankelijkheidsverklaring

Opnieuw zoeken we het centrum van Washington DC op. Dit keer komen we in de buurt van het Witte Huis. Een bezoek aan de president zit er niet in, maar wel kunnen we een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum dat meer leert over het gebouw en hoe de Amerikaanse politiek werkt. Langs het Trump International Hotel en het FBI gebouw komen we aan bij de National Archives. Hier gaan we de onafhankelijkheidsverklaring en andere sleuteldocumenten uit de geschiedenis bekijken.

Dag 8, Capitool

We brengen deze dag een bezoek aan het karakteristiek koepelvormig Capitool ,dat zowel het het Huis van Afgevaardigden als de Senaat huisvest. Naast het bezoekerscentrum krijgt u een rondleiding door de Crypt, de Rotunda en de National Statuary Hall.
’s Middags bezoeken we het Library of Congress dat tegenover het Capitool ligt en het Supreme Court.

Dag 9, Alexandria en Mount Vernon

We bezoeken deze dag Alexandria, tegenwoordig een voorstad van Washington. De King Street Trolly brengt ons naar de waterkant. Hiervandaan varen we met de watertaxi naar Mount Vernon, waar we het landgoed bezoeken van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten.

Dag 10, Georgetown

We bezoeken Georgetown, tegenwoordig een stadsdeel van Washington DC. Maar gesticht in 1751 is het 40 jaar ouder dan de hoofdstad. Hier lopen we door de 18e eeuwse straten, en vinden we onder andere de Universiteit van Georgetown.
’s Middags is er ruimte om op eigen gelegenheid nog iets van Washington te gaan zien. Als alternatief kan er ook een bezoek aan het Pentagon worden georganiseerd.

Dag 11, de begraafplaats Arlington

’s Morgens bezoeken we het monument voor de slag bij Iwo Jima, we bekijken het Nederlandse carillon en wandelen over de begraafplaats Arlington. Daarna nemen we afscheid van Washington vanaf het Arlington House, met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad.
Na afloop van dit bezoek brengt een bus ons naar het vliegveld voor de vlucht naar Nederland waar we de volgende ochtend arriveren.

Op dit blad vindt u wat achtergrondinformatie over plekken die deze reis worden aangedaan.

Capitol Hill

Kijk hier hoe de verschillende gebouwen op Capitol Hill in Washington DC gebouwd zijn waarvan we er deze reis ook een aantal bezoeken.

Boston Tea Party

Hoe zat dat ook al weer met de Boston Tea Party. Bekijk deze animatie waarin de geschiedenis kort wordt uitgelegd.

De Mayflower

Één van de elementen van deze reis is 400 jaar Mayflower met de Pelgrim Fathers die in het najaar van 1620 in de Nieuwe Wereld arriveerden.

Reisinformatie
Datum: 21 september t/m 1 oktober 2020
Prijs: € 3.450,- p.p. bij gebruik tweepersoonskamer
€ 3.990,- p.p. bij gebruik éénpersoonskamer
Gids: Rogier Postma
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegticket, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Vluchten: Heen: Amsterdam (AMS) – Boston (BOS)
maandag 21 september 2020, vertrek 10:45 – aankomst 12:51 (lokale tijd)
KL6017 (Delta Air Lines)Terug: Washington (IAD) – Amsterdam (AMS)
donderdag 01 oktober 2020 vertrek: 17:40 – aankomst vrijdag 2 oktober om 07:15 (lokale tijd)
KL0652 (KLM)

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.