Project Description

Een reis in het kielzog van Tromp en De Ruyter met Luc Panhuysen

Met Tallship ‘Oosterschelde’ van Ramsgate naar Vlissingen o.l.v. Luc Panhuysen

Beleef deze unieke eenmalige reis over de maritieme geschiedenis van Nederland en Engeland. Waarbij we niet alleen musea en historische plekken bezoeken maar ook de historische beleving meemaken aan boord van een zeilschip. Luc Panhuysen, de bekende historicus die al veel schreef over de zeventiende eeuw, gaat deze reis begeleiden.

  • Vaartocht met de schoener Oosterschelde over de Noordzee

  • Met aan boord historicus Luc Panhuysen

  • Van Engeland naar Nederland met aandacht voor beroemde zeeslagen

Reisprogramma:

Maandag 23 september | Den Briel & Duinkerke
Nadat we vanaf Den Haag vertrokken zijn reizen we naar Den Briel. Daar bezoeken we het museum over de 80-jarige oorlog en bekijken we het stadje. Daarna rijden we verder richting Duinkerke. Daar komen we aan het einde van de middag aan en dan maken we een stadswandeling.

Dinsdag 24 september | Dover & Londen
’s Morgens gaan we met de veerboot naar Dover, waar we allereerst een bezoek brengen aan Dover Castle. Na de lunch rijden we verder met de touringcar naar Londen. Daar aangekomen installeren we ons in het hotel. Daarna gaan we in stijl met de boot naar het centrum van Londen, waar we het diner gebruiken.

Woensdag 25 september | Greenwich & Ramsgate
De dag begint met een bezoek aan het National Maritime museum en het naastgelegen . Na de lunch bezoeken we het punt van de nulmeridiaan. ’s Middags reizen we door naar Ramsgate. Hier bezoeken we het lokale maritieme museum met onder andere aandacht voor de Goodwin Sounds. ’s Avonds gaan we aan boord van de Oosterschelde voor een eerste kennismaking met het schip en de bemanning. We overnachten voor een deel aan boord. En voor een deel in het hotel

Donderdag 26 september | Varen
Vandaag varen we vanaf Ramsgate weer naar Nederland. Het wordt een mooie vaardag waarbij we uitkomen in Oostende. Onderweg is er alle gelegenheid om het te hebben over de historie van de zeilvaart maar ook proberen we logboeken uit de 17e eeuw te lezen. En we genieten natuurlijk van het vrije gevoel dat zeilen kan geven.

Vrijdag 27 september | Varen naar Vlissingen
Voordat we uit Oostende vertrekken brengen we een kort bezoek aan het centrum voor het verhaal van het beleg van Oostende. Vervolgens schepen we in en zetten we zeil in de richting van Vlissingen. Het is natuurlijk afhankelijk van weer en wind hoe laat we daar aan zullen komen.

Zaterdag 28 september | Vlissingen
Vandaag is alweer de laatste dag van de reis. We bezoeken vandaag onder andere het Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen en we maken een wandeling langs plekken in de stad die nog herinneren aan Michiel de Ruyter. Dan brengen we tegen het einde van de ochtend een bezoek aan het atelier van Jan de Quelery. Deze schilder van zeegezichten en beroemde zeeslagen gebruikt oude technieken om zeventiende-eeuwse zeeslagen op het doek vast te leggen met verrassende details.
Na de lunch rijden we richting Den Haag. Na eventueel nog een korte stop denken we rond 17:00 uur weer bij het beginpunt te zijn.

Reisinformatie

Datum: 23 t/m 28 september 2019
Prijs: Op basis van gebruik 2-persoonskamer / hut: € 1.950,- p.p.
Op basis van gebruik 1-persoonskamer / hut: € 2.295,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vaartocht, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen, gidsen inbegrepen.
Reisleider: Luc Panhuysen
Vertrek: Vanaf Den Haag

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.