Project Description

16 – daagse reis naar Zuid-Afrika

Een zestiendaagse reis van Kaapstad via de Zuidkust naar Pretoria over de VOC, de Boerenoorlog en de Apartheid

Al een aantal jaren organiseren we reizen naar Zuid-Afrika. Deze reizen kenmerken zich door bezoeken aan bijzondere locaties en bijdragen van tal
van historici. Niet alleen de geschiedenis vanuit westers oogpunt komt aan bod maar nadrukkelijk ook lokale historici die hun visie geven op heden en verleden.

Het is een reis over de VOC geschiedenis in Kaapstad met bezoeken aan de wijnstreek bij Stellenbosch en Franshoek. We reizen langs boeiende plaatsen aan de Zuidkust naar het slagveld bij de Bloedrivier waar de Boerenoorlog werd uitgevochten en bezoeken Pretoria, het hart van de Boerenrepubliek in Transvaal. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor andere onderwerpen die Zuid-Afrika kenmerken zoals de geschiedenis van de apartheid en kijken we naar de huidige staat van het land. Natuurlijk kan ook een safari niet aan het programma ontbreken.

Regelmatig krijgen we de vraag wat deze reis naar Zuid-Afrika nu zo uniek maakt. Dat is moeilijk in één zin te vangen maar als we het toch proberen klinkt het zo: Deze kennismaking met dit bijzondere land is een tijdreis van Westkaap naar Transvaal die niet alleen de geschiedenis laat zien maar ook pijnlijk duidelijk makt dat dit land opnieuw op een kruispunt in de geschiedenis staat. Kunnen ze de erfenis van Mandela vasthouden?

We beginnen deze reis in Kaapstad waar we enige dagen verblijven en bezoeken brengen aan verschillende hoogtepunten als het het kasteel van Kaapstad en Robbeneiland. Ook maken we excursies naar de echte Kaap de Goede Hoop en de wijnstreek Stellenbosch.

Op weg naar Pretoria maken we een tussenstop van enkele dagen in Bloemfontein en Kimberly voor het verhaal van de Boerenoorlog. In Pretoria komen we tal van verhalen tegen over de Afrikaanse geschiedenis. We maken hiervandaan een uitstapje naar Johannesburg voor een bezoek aan Soweto en het Apartheidsmuseum. Ook organiseren we aan het einde van de reis een drie-daagse safari in het Krugerpark.

Reisinformatie

Datum: maandag 13 t/m woensdag 29 april 2020
Prijs: Twee-persoonskamer: €4.400,- p.p.

Een-persoonskamer: €4.700,- p.p.

Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Gids: Lokale gidsen
Vertrek: Luchthaven Amsterdam Schiphol

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.