Project omschrijving

Cruise met de MS Statendam over de Rijn bij Keulen met aansluitend Historizon programma

Tijdens deze bijzondere reis maakt u eerst een cruise van vier dagen met de MS Statendam vanaf Keulen. Regelmatig legt het schip aan voor een bezoek aan de prachtige steden langs de Rijn. Vanaf de vierde dag reizen we per touringcar met allerlei tussenstops in twee dagen terug. De nadruk van de bezoeken ligt op het middeleeuwse erfgoed dat langs de Rijn te vinden is. De cruise maakt deel uit van het programma van Feenstra cruises, waarbij Historizon aparte excursies verzorgt.

Reisprogramma:

Dag 1, Arnhem – Keulen – Andernach

Vanuit Arnhem vertrekt u om 09.30 uur per comfortabele touringcar naar Beek. Hier krijgt u een kopje koffie aangeboden. We vervolgen de reis naar Keulen en bij aankomst aan boord staat de lunch voor u klaar. ’s Middags kunt u genieten van het uitzicht en wordt u welkom geheten door de kapitein. Na het diner bereiken we de stad Andernach. Hier kunt u ’s avonds nog een wandeling maken door het oude centrum.

Dag 2, Andernach – Boppard

Tijdens de lunch arriveren we in het beroemde wijnstadje Boppard met haar gezellige pleinen en terrassen. Historizon organiseert hier een excursie waarbij een gids u meeneemt naar de Severuskirche en de restanten van het Romeins castellum dat hier stond.

Dag 3, Boppard – Koblenz – Königswinter

Al vroeg zet het schip koers naar Koblenz waar we in de loop van de ochtend zullen aankomen. U heeft tot het einde van de middag de tijd om deze prachtige stad, gelegen aan de monding van de Moezel, te bezichtigen. Historizon organiseert hier een excursie naar de basiliek van Sint-Kastor, een meesterwerk
van romaanse architectuur. We verlaten Koblenz waarna we na het diner in Königswinter aanleggen. De kapitein nodigt u ’s avonds uit voor het Captains Dinner.

Dag 4, Königswinter – Keulen – Knechtsteden – Moers

Vroeg in de ochtend varen we naar Keulen. Hier ontschepen we waarna de koffers in de bus gaan. In Keulen brengen we een bezoek aan de Dom met de schatkamer. We rijden vervolgens naar Knechtsteden waar we de lunch gebruiken in het klooster. Een gids leidt ons rond in deze voormalige premonstratenzer
abdij uit de vroege 12e eeuw. ’s Middags bekijken we bij de waterburcht Dyck de prachtige en omvangrijke Engelse landschapstuinen. We overnachten in Moers.

Dag 5, Moers – ’s-Gravendaal – Arnhem

De dag begint met een stadswandeling in Moers en een bezoek aan het slot Moers. In 1600 erfde Maurits van Nassau de stad. Maurits liet door zijn vestingbouwmeester Simon Stevin het kasteel en de stad naar de nieuwste inzichten van de vestingbouw uit die tijd ombouwen tot een sterke vesting met citadel. ’s Middags bezoeken we het voormalige klooster ’s-Gravendaal bij Goch. Het klooster werd in 1248 gesticht door graaf Otto II van Gelre, op aandringen van zijn vrouw Margaretha van Kleef. Verschillende graven en hertogen van Gelre liggen hier begraven. Tegen het einde van de middag arriveren we dan weer in Arnhem.

Reisinformatie

Datum: 20 tot en met 24 april 2020
Prijs: € 1.190,- p.p. op basis van een tweepersoonshut
€ 1.390,- p.p. op basis van een eenpersoonshut
Inclusief:  In deze 5-daagse reis zijn alle kosten voor cruise, vervoer, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket, koffie/thee en excursies inbegrepen.
Vertrek:  Arnhem CS

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.