Project Description

Rome in de oudheid – geheel vernieuwd programma

Bent u ook al vaker in Rome geweest? Kunt u geen genoeg krijgen van deze unieke stad waar je, overal waar je loopt, historie beleeft? Wilt u nieuwe en unieke plaatsen ontdekken in een stad die overlopen wordt door toeristen?

In het voorjaar van 2020 hebben we voor u een nieuwe reis in petto. Tijdens deze reis verdiepen we ons in de tijd van de keizers en bezoeken we de monumenten die daaraan herinneren. Waarbij we het massatoerisme ontwijken en waar nodig de rijen voorbijlopen.

  • Voor wie al eens in Rome is geweest

  • Excursie naar Pompeii

  • Fiets over de Via Appia Antica

Reisprogramma:

Een zesdaagse reis naar de eeuwige stad met een geheel vernieuwd programma. Tijdens deze reis verdiepen we ons in de oudheid van deze prachtige stad.

Bent u ook al vaker in Rome geweest? Kunt u ook geen genoeg krijgen van deze unieke stad waar je, overal waar je loopt, historie beleeft? Wilt u nieuwe en unieke plaatsen ontdekken in een stad die overlopen wordt door toeristen? Voor het voorjaar van 2019 hebben we voor u een nieuwe reis ontworpen. Tijdens deze reis verdiepen we ons in de tijd van de keizers en bezoeken we de monumenten die daaraan herinneren.

Dag 1, maandag 23 maart 2020

We vliegen met KLM naar Rome en landen daar naar verwachting rond 16.25 uur. Na aankomst in het hotel gebruiken we met elkaar het diner. ’s Avonds is er de mogelijkheid om de stad vast wat op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 2, dinsdag 24 maart

Deze dag staat in het teken van de restanten die terug te vinden zijn langs de Via dei Fori Imperiali. We hebben de hele dag onze Nederlandstalige gids bij ons die ons meeneemt over de markten van Trajanus en de keizersfora. De tweede helft van de dag brengen we door op de heuvel Palatijn waar de gids ons vertelt over de geschiedenis van deze unieke plek.

Dag 3, woensdag 25 maart

Als echte Nederlanders huren we vandaag fietsen. De tocht begint in de wijk Testaccio waar we de schervenberg zullen zien. Verder maken we een korte stop bij de Piramide van Gaius Cesticus. De tocht voert ons dan langs de thermen van Caracalla richting de Via Appia Antica. Deze weg fietsen we af richting het zuiden. Langs deze oude weg vinden we allerlei monumenten waar onze gids u zal vertellen over de oorsprong. Doordat we met de fiets gaan, bereiken we stukken van de Via Appia die met een bus of auto niet begaanbaar zijn.

Houdt u er rekening mee dat in de oudheid nog geen asfalt gebruikt werd. De weg is voor een groot gedeelte goed berijdbaar, maar er zullen stukken zijn waar we de fiets aan de hand moeten meenemen. Onderweg picknicken we langs de kant van de weg.

Dag 4, donderdag 26 maart

De dag begint bij de Thermen van Diocletianus. We bezichtigen de kerk die in het lauw-water bad is gebouwd en het museum wat ingericht is in de restanten van dit complex. Verder bezoeken we het mausoleum van Augustus, het grootste grafmonument in Rome in die tijd. Het mausoleum heeft veel verschillende functies gehad, zoals een amfitheater en een concertzaal. Na verloop van tijd hebben ze het weer in oorspronkelijk staat hersteld.

Ook brengen we vandaag een bezoek aan een van de best bewaard gebleven Romeinse gebouwen ter wereld: het Pantheon.

Dag 5, vrijdag 27 maart

De bus brengt ons voor een hele dag naar Pompeii waar we de opgravingen bezoeken van de stad die in het jaar 79 werd vernietigd door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Een gids neemt ons mee langs de hoogtepunten. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om zelf rond te lopen en foto’s te maken.

Dag 6, zaterdag 28 maart

Vanmorgen bezoeken we Domus Aurea. Hier zal een gids ons rondleiden door de restanten van het gebouw wat eens het paleis van Nero had moeten worden. We vliegen weer naar Nederland waar we rond 20.00 uur hopen aan te komen.

Reisinformatie

Datum: 23 – 28 maart 2020
Prijs: € 1.345.- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.495,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
(prijzen onder voorbehoud)
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Gids: Hadelinde Brugge
Vluchten: Rechtstreeks vanaf Schiphol Airport
Boekentip: Gerard Olthof, Drie keer Rome, 25 wandelingen langs monumenten van keizers, pausen en fascisten.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.