Project omschrijving

Rome in de oudheid

Een zesdaagse reis naar de eeuwige stad. We hebben voor u een programma samengesteld waarbij u alle hoogtepunten van Rome bezoekt en kennismaakt met enkele minder bekende pareltjes.

Al heel wat jaren organiseert Historizon reizen naar Rome en elk jaar proberen we weer andere accenten te leggen. Uit alle reacties op deze reizen komt naar voren dat we ook de echte hoogtepunten van Rome niet moeten overslaan. Daarom komen we dit jaar met een reis waarbij we culturele hoogtepunten als het Vaticaan en het Forum Romanum met onder andere het Colosseum bezoeken. Door onze contacten en doordat we bezoeken van te voren vast leggen verliezen we geen tijd met eindeloze wachtrijen maar kunnen meestal zo doorlopen.

Dit jaar combineren we dat met een excursie buiten Rome naar Pompeï.

Reisprogramma:

Dag 1, maandag 28 september 2020

Op maandag verzamelen we op Schiphol voor een rechtstreekse vlucht naar Rome. Hier landen we eind van de middag en worden we naar ons hotel gebracht. Dit hotel staat midden in het centrum van Rome.
Als alles volgens planning loopt is er voldoende tijd voor een bezoek aan de  pauselijke basiliek is de Santa Maria Maggiore. Een prachtige start van deze reis.

Dag 2, dinsdag 29 september 2020
Het Rome van de keizers

Het Colosseum in Rome is groots, overweldigend en zeker een bezoek waard. Onze gids leidt ons door dit enorme theater waar spelen werden georganiseerd voor de bevolking van Rome. Daarnaast brengen we een bezoek aan het Forum Romanum. We lopen over de eeuwenoude stenen waar meer dan 2000 jaar geleden het dagelijks leven zich afspeelde. We vinden sporen van handel, religie, keizers en rechtspraak. Deze handel wordt nog veel zichtbaarder tijdens ons bezoek aan de markten van Trajanus. Onder de basiliek van San Clemente krijgen we een indrukwekkend beeld van de verschillende historische lagen van Rome.

Dag 3, woensdag 30 september 2020
Via Appia Antiqua

De bus brengt ons naar de Via Appia Antiqua en zet ons af bij de Catacombe van San Sebastiaan. Deze catacomben bezoeken we en vervolgens maken we een wandeling langs een aantal kenmerkende plekken aan de Via Appia zoals het Circus Van Maxentius en het mausoleum van Caecilia Metella.

’s Middags, terug in het centrum bezoeken we de St. Jan van Lateranen. Deze kerk is een van de vier pauselijke basilieken in Rome. Uiteraard bezoeken we dan ook de Scala Sancta, de heilige trappen tegenover de basiliek.

Dag 4, donderdag 1  oktober 2020
Vaticaanstad

De Vaticaanse musea bevatten een unieke verzameling kunstwerken uit alle tijdperken. U komt ogen te kort om de selectie kunstwerken te bezichtigen. Denk hierbij aan beelden, aardewerk, wandtapijten, schilderijen en nog veel meer. Het hoogtepunt is voor velen een bezoek aan de Sixtijnse kapel. Na deze Vaticaanse Musea bezichtigen we uiteraard de St. Pieterbasiliek.

’s Middags wandelen we via het Pantheon en het Piazza Navona terug naar het hotel. Als dit te ver is kunnen we ook een taxi inzetten.

Dag 5, vrijdag 2 oktober 2020
Pompeï

Per trein maken we een excursie naar Pompeï ten zuiden van Napels. Grote delen van de stad zijn door archeologen blootgelegd en de plaats geeft een goed geconserveerd beeld van het Romeinse dagelijks leven.

We worden hier rondgeleid en ook is er voldoende tijd om zelf rond te kijken.

Dag 6, zaterdag 3 oktober 2020
Rome en de kunst

We brengen een bezoek aan de bijzondere villa Borghese waar je vooral kunst vindt uit de periode van de Barok. Hiervandaan pikt de bus ons op. We rijden dan naar de wijk EUR waar we een lunch organiseren voordat we naar het vliegveld gaan.

Reisinformatie

Datum: 23 – 28 maart 2020 ~ In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is deze reis verplaatst
28 september t/m 3 oktober 2020
Prijs: € 1.345.- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.495,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Gids: Hadelinde Brugge
Vluchten: Rechtstreeks vanaf Schiphol Airport
Boekentip: Gerard Olthof, Drie keer Rome, 25 wandelingen langs monumenten van keizers, pausen en fascisten.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.