Project omschrijving

Rome in de oudheid

Rome, de Eeuwige stad

Een zesdaagse reis naar de eeuwige stad. We hebben voor u een programma samengesteld waarbij u alle hoogtepunten van Rome bezoekt en kennismaakt met enkele minder bekende pareltjes.

Op maandag verzamelen we op Schiphol voor een rechtstreekse vlucht naar Rome. Hier landen we eind van de middag en worden we naar ons hotel gebracht. Dit hotel staat midden in het centrum van Rome.

Tijdens onze reis zullen we op verschillende dagen de volgende bezienswaardigheden bezoeken.

Reisprogramma:

Het Rome van de keizers

Het Colosseum in Rome is groots, overweldigend en zeker een bezoek waard. Onze gids leidt ons door dit enorme theater waar spelen werden georganiseerd voor de bevolking van Rome. Daarnaast brengen we een bezoek aan het Forum Romanum. We lopen over de eeuwenoude stenen waar meer dan 2000 jaar geleden het dagelijks leven zich afspeelde. We vinden sporen van handel, religie, keizers en rechtspraak. Deze handel wordt nog veel zichtbaarder tijdens ons bezoek aan de markten van Trajanus. Onder de basiliek van San Clemente krijgen we een indrukwekkend beeld van de verschillende historische lagen van Rome.

Kerken in Rome

We nemen voldoende tijd om vier kenmerkende kerken te bezichtigen. We bezoeken uiteraard St. Jan van Lateranen. Deze kerk is een van de vier pauselijke basilieken in Rome. Uiteraard bezoeken we dan ook de Scala Sancta, de heilige trappen tegenover de basiliek.

De tweede pauselijke basiliek is de Santa Maria Maggiore die we uiteraard ook niet overslaan. Een andere indrukwekkend kunstwerk is de Mozes van Michelangelo die we zullen bezichtigen in San Pietro in Vincoli. De vierde kerk die we bezoeken is de Santa Maria degli Angeli e dei Martiri die gebouwd is over de resten van het badhuis van Diocletianus.

Vaticaanstad

De Vaticaanse musea bevatten een unieke verzameling kunstwerken uit alle tijdperken. U komt ogen te kort om de selectie kunstwerken te bezichtigen. Denk hierbij aan beelden, aardewerk, wandtapijten, schilderijen en nog veel meer. Het hoogtepunt is voor velen een bezoek aan de Sixtijnse kapel. Na deze Vaticaanse Musea bezichtigen we uiteraard de St. Pieterbasiliek.

Rome en de kunst

We brengen een bezoek aan de bijzondere villa Borghese waar je vooral kunst vindt uit de periode van de Barok. Via de tuinen lopen we naar de Spaanse trappen en dalen af naar het centrum van Rome. We lopen langs de Trevi fontijn, bezoeken het Pantheon en kijken rond op het Piazza Navona.

Buiten Rome

Op de laatste dag laden we onze bagage vast in de bus en reizen eerst naar Ostia Antica voordat we het vliegtuig nemen naar Nederland. In Ostia Antica, het oude havenstadje van Rome, zien we de restanten van een stadje uit de oudheid. De ruïnes samen geven u een goed beeld van het leven in de oudheid. We zien huizen waar men heeft gewoond, tempels, een theater en badhuizen. Maar ook zien we de necropolis, de begraafplaats uit die tijd.

Reisinformatie

Datum: 23 – 28 maart 2020
Prijs: € 1.345.- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.495,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
(prijzen onder voorbehoud)
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Gids: Hadelinde Brugge
Vluchten: Rechtstreeks vanaf Schiphol Airport
Boekentip: Gerard Olthof, Drie keer Rome, 25 wandelingen langs monumenten van keizers, pausen en fascisten.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.