Project omschrijving

Streekreis Achterhoek

Tijdens deze driedaagse streekreis herontdekt u de Achterhoek. We zullen door plaatsen gaan zoals Aalten, Bergh, Winterswijk en Schenkenschans.

Programma

Dag 1, Heerlijkheid Bredevoort

Het vertrek is om 09:30 uur vanaf Utrecht. Hiervandaan reizen we eerst naar Aalten voor een bezoek aan het nationaal Onderduikmuseum. Bijzondere verhalen over onderduikers uit de Tweede Wereldoorlog maar ook over geëvacueerde Scheveningers vanwege de bouw van de Atlantic Wall.

‘s Middags brengen we door in de Heerlijkheid Bredevoort. We maken hier een Prins Maurits wandeling over het beleg van Bredevoort in 1597 dat uiteindelijk uitliep op een ramp voor de stad.

De overnachting is in Bredevoort.

Dag 2, Huis Bergh 

’s Morgen reizen we eerst naar Winterswijk voor een bezoek aan de in 1889 gebouwde synagoge. Samen met het mikwe (badhuis), de begraafplaats, het schoolgebouw en de woning voor de chazan  vormt dit een gebouwencomplex dat herinnert aan de eens bloeiende Joodse gemeenschap in Winterswijk.

‘s Middags zijn we in ‘s-Heerenbergh voor een bezoek aan Huis Bergh en De Nieuwe Gaard.

Dag 3, Schenkenschans

Deze dag steken we bij Emmerik de rijn over voor een bezoek aan Schenkenschans. ‘s Middags maken we een vaartocht over de Rijn voordat we terugkeren naar Utrecht.

  Inschrijven

  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: Woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus 2021
  Prijs: 2-pers.kamer € 645 ,- p.p.
  1-pers.kamer € 725,- p.p.
  Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, toegangen en gidsen zijn inbegrepen.

  COVID-19 maatregelingen

  Coronaprotocol Historizon