Reis door de provincie, met bijwonen theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’

Tijdens deze reis in Nederland besteden we aandacht aan de provincie Drenthe. Over deze provincie zijn veel verhalen te vertellen. We brengen onder andere een bezoek aan de hunebedden en de koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen. Maar ook de stad Meppel komt aan bod. Hoogtepunt van deze reis is het bijwonen van het theaterspektakel ‘Het Pauperparadijs’. Na jaren van verplaatsten gaat het in de zomer van 2023 nu eindelijk door. Historizon heeft kaarten voor deze voorstelling.

Reisprogramma:

Hieronder vindt u een opzet van hoe deze reis er in grote lijnen uit gaat zien. De volgorde van de acitiviteiten kan nog wijzigen. 

Dag 1, Meppel

Vanaf Amersfoort gaat de reis eerst naar Meppel. De oude binnenstad van Meppel met haar grachten, pleinen en pakhuizen weerspiegelen het handelsverleden
van de stad. Met een gids maken we een wandeling door de stad. Het diner gebruiken we in het hotel.

Dag 2, Koloniën van Weldadigheid

We bezoeken de strafkolonie Veenhuizen. Tegenwoordig vinden we hier het Gevangenismuseum.

‘s Middags brengen we ook een bezoek aan de havezate Mensinge in Roden. Het geeft een kijkje in het leven van de fascinerende familie Kymmell, die eind achttiende eeuw de Havezate bewoonde.
‘s Avonds bezoeken we de theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’ in Veenhuizen. Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen uit 2013.

Dag 3, Havezaten en hunebedden

We starten deze dag met een bezoek aan de Kamp Westerbork. Een indrukwekkende herinneringsplaats aan de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens reizen we naar Borger voor een bezoek aan het Hunebedcentrum. Over de Hondsrug rijden we vervolgens zuidwaarts. Juist op dit hoger gelegen land vinden we de meeste hunebedden die in Nederland te vinden zijn.

  Inschrijven


  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 12 t/m 14 juli 2023
  Prijs: 2-pers.kamer € 695,- p.p.
  1-pers.kamer € 745,- p.p.
  Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, toegangen, gidsen en theatervoorstelling zijn inbegrepen.

  Bekijk de trailer van de voorstelling Het Pauperparadijs uit 2016.