Project omschrijving

Bezoek Meppel, de Koloniën van Weldadigheid en hunebedden

Deze reis binnen Nederland bezoekt u Drenthe. Hier liggen veel verhalen te wachten om vertelt te worden. Bezoeken aan hunebedden maar ook de stad Meppel en de koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen.

Reisprogramma:

Dag 1, Meppel

Vanaf Amersfoort gaat de reis eerst naar Meppel. De oude binnenstad van Meppel, met haar grachten, pleinen en pakhuizen weerspiegelen het handelsverleden
van de stad. Met een gids maken we een wandeling door de stad. ’s Middags bezoeken we de historische Mariakerk te Ruinen. We sluiten de middag af met een drankje in het Olde Posthuus aan de oude onverharde postweg in Anholt. Het diner gebruiken we in het hotel.

Dag 2, Koloniën van Weldadigheid

We reizen `s morgens eerst naar de koloniën van Weldadigheid Frederiksoord en Wilhelminaoord. In 1818 werd een bijzonder project opgestart door generaal Johannes van den Bosch om de schrijnende armoede in de Nederlandse steden te bestrijden. ’s Middags bezoeken we Veenhuizen dat zich ontwikkelde tot gevangenissen. Tegenwoordig vinden we hier het Gevangenismuseum.

Dag 3, Havezaten en hunebedden

We starten deze dag met een bezoek aan de havezate Mensinge in Roden. Het geeft een kijkje in het leven van de fascinerende familie Kymmell, die eind achttiende eeuw de Havezate bewoonde. Vervolgens reizen we naar Anloo waar nog veel monumentale Saksische boerderijen te vinden zijn. Over de Hondsrug rijden we vervolgens zuidwaarts. Juist op dit hoger gelegen land vinden we de meeste hunebedden die in Nederland te vinden zijn.

  Inschrijven

  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 6 t/m 8 mei 2021
  Prijs: 2-pers.kamer € 545,- p.p.
  1-pers.kamer € 625,- p.p.
  Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, toegangen en gidsen zijn inbegrepen.

     COVID-19 maatregelingen

     Coronaprotocol Historizon