Project omschrijving

Streekreis Groningen

Vanuit Aduard organiseren we een reis van vier dagen langs Groninger kerken, wierden en borgen, de stad Groningen en een bezoek aan Schiermonnikoog.

Reisprogramma:

Hieronder vindt u een opzet van hoe deze reis er in grote lijnen uit gaat zien. Vanwege omstandigheden kan de dagvolgorde nog wijzigen en is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of alle locaties toegankelijk zijn. 

Een uitgebreid verslag van een eerdere versie van deze reis (september 2020) vindt u hier >>

Dag 1

10.30 uur: Vertrek van de bus vanaf station Amersfoort.
11.30 uur: Vertrek van de bus vanaf station Zwolle.
(het is ook mogelijk om direct met de auto naar Aduard te komen)

We beginnen we met een bezoek aan het Kloostermuseum in Aduard en de kerk door onder andere Jess Ludwig. U bezoekt het kerkje Fransum uit de 13e eeuw met uitzicht vanaf de wierde daar. Gids prof. Ben Westerink vertelt over de invloed van de zee op het Middag Humsterland, hij wijst tijdens de busrondrit die voert door het Reitdiepdal op sporen van zee-inslag en toont de vele wierden die er nog zijn.

We overnachten deze reis in het Best Western hotel Aduard.

Dag 2

Deze dag bezoeken we de stad Groningen. Drs P.J.E. Bootsma zal hier een rondleiding verzorgen onder de titel “Op het breukvlak van Middeleeuwen en Nieuwe Tijd ; de Groningers Wessel Gansfort, Rudolf Agricola, Praedinius en Albert Hardenberg.”  Dat breukveld heeft betrekking op het 15e-eeuwse Katholicisme, de Moderne Devotie en de 16e-eeuwse scheuring in de kerk en de Reformatie.

’s Middags wordt Warffum bezocht met het Openlucht museum en het atelier van Trudy Beekman. Ook bezoeken we de borg Menkema en tuin in Uithuizen.

Dag 3

Een bezoek aan het eiland Schiermonnikoog. Na oversteek met de veerpont staan er fietsen klaar. Eilander Thijs de Boer neemt u graag mee op deze fietsexcursie. Thijs vertelt over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren.

Tegen de avond keren we terug naar Aduard.

Dag 4

Gids Reint Wobbes neemt u deze dag mee langs een aantal kerken uit het bezit van de Stichting Oude Groninger Kerken. We bezoeken de laat-romaanse kerken in Fivelingo:  Huizinge, Westerwijtwerd met fresco van de kampvechters, Loppersum met z’n bijzondere kerkhof, Leermens en Zeerijp.

’s Middags sluiten we het programma af.

Reisinformatie

Datum: 8 t/m 11 september 2021
Prijs: 2-pers.kamer € 795,- p.p. (*)
1-pers.kamer € 895,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen, informatiepakket en gidsen inbegrepen.
Exclusief: Reis en/of annuleringsverzekeringen
Gids: Jess Ludwig en anderen

 (*)  Vanwege COVID-19 hanteren wij voor alle reizen een maximum van 15 deelnemers. Deze beperking heeft invloed op de marge die wij maken en dus op de bedrijfsvoering. Vandaar dat we niet anders kunnen dan tijdelijk de prijs te verhogen. Kijk voor alle andere maatregelen die we nemen in het coronaprotocol.    

COVID-19 maatregelingen

   Coronaprotocol Historizon

Hieronder kunt u zich voor deze reis aanmelden. Uw aanmelding is vrijblijvend totdat wij definitief aangeven dat de reis door kan gaan. Op dat moment kunt u zich nog terugtrekken. Ook hoeft u pas de eerste betaling te doen zodra de reis definitief is.

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.