Project omschrijving

Reis naar Texel, Vlieland en Terschelling

Programma reis Waddeneilanden

Tijdens deze reis maken we met Anne Doedens een tocht over de Waddeneilanden Texel, Vlieland en Terschelling.

Wie is Anne Doedens?

Dr. Anne Doedens is een historicus die zich met veel passie al bijna een halve eeuw met geschiedenis bezighoudt. Hij publiceert over de Nederlandse geschiedenis van de 16e tot de 20e eeuw. Zo publiceerde hij in het voorjaar van 2015 samen met Jan Houter de Canon van de Waddeneilanden
https://www.annedoedens.com/

Reis op hoofdlijnen en praktische zaken:

Op hoofdlijnen maken we een reis die in Harlingen begint en via de eilanden Terschelling, Vlieland en Texel eindigt in Den Helder. Als u dat leest maakt u zich mogelijk zorgen over de logistieke uitdaging die dit meebrengt met koffers en een ander eindpunt dan beginpunt. Voor die logistieke uitdaging zorgt Historizon zodat u een week lang kunt genieten van cultuur, historie en de prachtige natuur van dit stukje Nederland.

 • De reis start om 12:00 uur in Harlingen. U kunt hierheen reizen met openbaar vervoer, eigen auto of maak gebruik van onze shuttle vanaf Amsterdam Sloterdijk
 • De eerste nacht verblijven we op Terschelling. Historizon zorgt dat de koffers in het hotel komen en vervoer op de eilanden gebeurd met taxi of touringcar.
 • De volgende twee nachten verblijven we in WestCord Hotel De Wadden op Vlieland
 • Op Vlieland doen we het programma te voet. Dit zijn beperkte afstanden.
 • Op Texel verblijven we in hotel Fletcher Hotel-Restaurant De Cooghen
 • Voor verplaatsingen tussen de eilanden maken we gebruik van veerboten. Voor de koffers zorgen we per keer voor een gepaste oplossing.
 • De reis eindig in Den Helder. Hiervandaan heeft u de mogelijkheid om met het openbaar vervoer terug te reizen. Of u maakt gebruik van onze shuttle die u terugbrengt naar Harlingen als daar bijvoorbeeld uw auto staat.

Dag 1, maandag 23 augustus

We beginnen in Harlingen waar u rond het middaguur wordt ontvangen. Na de lunch maken we een stadswandeling met een gids en vertrekken vervolgens met de boot naar Terschelling.

Hier verblijven we twee nachten in hetzelfde hotel. Anne Doedens zal de eerste avond een inleiding geven op de reis en de geschiedenis van het Waddengebied.

Dag 2, dinsdag 24 augustus

Er zijn op Terschelling verschillende locaties die we bezoeken. Het museum Behouden Huis, het Wrakkenmuseum, het Bunkermuseum en de Kerk van West. Samen vertellen deze plekken het verhaal over de bijzondere geschiedenis van dit eiland.

Dag 3, Woensdag 25 augustus

’s Morgens steken we met de boot over naar Vlieland. Hier maken we met eilandkenner Jan Houter een wandeling waarbij we de kerk en het Museum Tromp’s Huys bezoeken.

We dineren en overnachten op Vlieland en ’s avonds geeft Jan Houter een lezing over de geschiedenis van Vlieland.

Dag 4, donderdag 26 augustus

Vanaf Vlieland steken we met het Waddenveer de Waddenzee over naar Texel. Na aankomst bij De Cocksdorp maken we een tocht over het eiland en bezoeken museum Kaap Skil in Oudeschild. We wandelen door Oudeschild en bezoeken de Zeemanskerk met de kroonluchters van Tromp en De Ruyter. We overnachten in Den Burg.

Dag 5, vrijdag 27 augustus

Ook deze dag komen we verschillende verhalen van Texel tegen als we de Georgische begraafplaats bezoeken, het museum Lunchhaven Texel en Museum Den Burg.

We overnachten weer op Texel.

Dag 6, zaterdag 28 augustus

Deze dag organiseren we geen programma. Eventueel kunt u nog fietsen huren om zelf rond te kijken of u vertrekt al wat eerder met de boot. Wij zorgen ervoor dat dan weer op een handig punt terecht komt.

  Inschrijven

  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum:  Maandag 23 t/m zaterdag 28 augustus 2021
  Prijs: 2-pers.kamer € 1395,- p.p.
  1-pers.kamer € 1645,- p.p.
  Gids: Anne Doedens en anderen
  Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor maaltijden, gidsen, vervoer, overtochten, bezoeken en overnachtingen inbegrepen
  PDF: Download hier het programma in PDF

  COVID-19 maatregelingen

  Coronaprotocol Historizon