Project omschrijving

Brussel, de hoofdstad van het stripverhaal

De ruim 50 stripmuren in Brussel dompelen u onder in het beeldverhaal van de Belgische strip. Brussel is de plek waar grote uitgeverijen hun stripreeksen starten en een van de belangrijkste stripmakers van de 20ste eeuw, Hergé, woonde en werkte hier.

  • Verblijf in Brussel, hotel, maaltijden en bezoeken zijn inbegrepen

  • Onder meer aandacht voor Hergé en de avonturen van Kuifje

  • Wandeling langs ‘Comic walls’ in Brussel

Reisprogramma:

Dag 1, Antwerpen en Brussel

Tijdens de uitgebreide stedentrip stoppen we op de heenweg in Antwerpen waar we ook verschillende stripmuren vinden. We nuttigen hier de lunch en reizen vervolgens door naar Brussel. Na het inchecken in het hotel maken we een eerste wandeling door de stad en genieten ’s avonds van een typisch Belgisch diner.

Dag 2, Moof, Comic Walls en Belgisch centrum voor het beeldverhaal

Op de twee dag start de wandeling door het centrum waarbij we het beroemde museum MOOF (Museum of original Figurines) zullen bezoeken. Het museum bevat honderden stripbeelden en figuren waarbij de bezoekers het dorp van Asterix, de maanlanding van Kuifje en veel meer stripmomenten kunnen bewonderen.

Na de lunch staat een rondleiding door het Belgisch Centrum voor het beeldverhaal op het programma met een lokale gids. Aan het eind van de middag kunt u optioneel nog deelnemen aan een korte wandeling door de stad, daarna sluiten we dag af met een diner in het hart van Brussel.

Dag 3, Hergé

Op de derde dag zullen we buiten het centrum van Brussel een bezoek brengen aan het graf van Hergé en zijn eerste woon en werkadres. Vervolgend gaan we door naar Louvain-La-Neuve naar het Hergé Museum. In het restaurant (Le Petit Vingtieme) sluiten we ons bezoek daar af met een lunch en vertrekken dan weer naar Nederland.

Reisinformatie

Datum: 12 t/m 14 juli 2022
Prijs: € 595,- p.p. op basis van tweepersoonskamer
€ 645,- p.p. op basis van éénpersoonskamer
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor maaltijden, gidsen, vervoer, bezoeken en overnachtingen inbegrepen
Exclusief: reis- en annuleringsverzekeringen
Gids: Ton Mackaaij

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.