Reis met Aad Engelfriet via Maastricht en Leuven naar Brussel

De Tiendaagse Veldtocht (2 tot 12 augustus 1831) was een militaire missie van Koning Willem I. Na het Congres van Wenen was hij koning van de samengestelde staat, die bestond uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Al snel ontstonden politieke en economische problemen tussen het zuiden en het noorden.

Om de Belgische Opstand met geweld te onderdrukken werd een veldtocht georganiseerd door Willem I. Zij troepen liepen zich stuk op de opstandelingen. Onder druk van de Fransen trok het leger van Willem I zich terug. Deze Tiendaagse Veldtocht werd leidde tot de definitieve afscheiding van België van Nederland.

Met Aad Engelfriet maken we een reis via Maastricht en Leuven naar Brussel. Centraal staan deze woelige periode rond 1830 en de gebeurtenissen die daarop volgden. De Tiendaagse Veldtocht, van 2 tot 12 augustus 1831, was een veldtocht van koning Willem I der Nederlanden om de Belgische Opstand met wapengeweld te onderdrukken. België zijn soevereiniteit door de dreiging van Franse militaire steun. Hoewel de Tiendaagse Veldtocht niet het beoogde doel bereikte, namelijk het herstellen van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, lukte het Willem I gunstige territoriale voorwaarden voor de scheiding te bewerkstelligen.

Reisprogramma:

Het globale reisprogramma ziet er als volgt uit:

Dag 1
We reizen vanaf Utrecht naar Maastricht. Na een bezoek aan de stad reizen we door naar Leuven. Overnachting in Leuven.

Dag 2
We brengen een bezoek aan de stad Leuven en ‘s middags reizen we door naar Brussel. Overnachting in Brussel.

Dag 3
We bezoek in Brussel het Warandapark, de Coudenberg en de Grote Markt. Aan het einde van de middag reizen we terug naar Utrecht.

Reisinformatie

Datum:  19 t/m 21 september 2023
Prijs: € 695,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 795,- p.p. op basis van een 1-persoonskamer
(programma en prijzen onder voorbehoud)
Inclusief: Busreis, hotel, alle maaltijden, alle toegangen, gidsen en koffie/thee
Exclusief: Reis- en/of annuleringsverzekeringen

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.