Project omschrijving

Excursie met overnachting:  ‘Toetanchamon in Luik’

Deze korte reis van twee dagen is gericht op de tentoonstelling Toetanchamon, de ontdekking van de vergeten farao die momenteel is te zien in de tentoonstellingszalen van het moderne stationsgebouw Liège-Guillemins in Luik. In de avond voorafgaand aan het bezoek aan de tentoonstelling geeft Huub Pragt in het Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht een lezing getiteld ‘De ontdekking van het graf van Toetanchamon’. De volgende ochtend wordt de tentoonstelling bezocht in Luik. Na een gezamenlijke lunch in Luik wordt ook nog een bezoek gebracht aan het museum Grand Curtius waar zich enkele Egyptische voorwerpen bevinden.

EEN INSPIRERENDE TENTOONSTELLING

Howard Carter, de ontdekker van het graf, neemt de rol van verteller en gids van de tentoonstelling op zich. Hij nodigt de bezoekers uit om hem te volgen in zijn zoektocht naar het graf van Toetanchamon. De ontdekking van het graf, de historische elementen en het wetenschappelijke beheer zijn maar een aantal van de thema’s die aan bod komen.

  • Overnachting in Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht

  • Lezing en rondleiding door egyptoloog Huub Pragt

  • Bezoek de bijzondere tentoonstelling ‘Toetanchamon’ in Luik

Het programma:

Dag 1, donderdag 5 november 2020

Het programma start om 19:00 uur in Maastricht met een lezing van egyptoloog Huub Pragt over ‘De ontdekking van het graf van Toetanchamon’.  U overnacht in het Grand Hotel de l’Empereur.

Dag 2, vrijdag 6 november 2020

Het station van Maastricht is tegenover ons hotel gelegen. We begeven ons per eerste klas trein naar Luik en bezoeken in het stationsgebouw Liège-Guillemins de tentoonstelling over de ontdekking van het graf van Toetanchamon. Na een gezamenlijke lunch bezoeken we het museum Grand Curtius. Rond 17:00 uur vertrekt de trein terug naar Maastricht.

Gids: Egyptoloog Huub Pragt

Deze reis naar Luik wordt begeleid door egyptoloog Huub Pragt (1961). Na zijn studie egyptologie werkte hij gedurende tien jaar als educator in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hij leidt reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte. Vele Egypte-liefhebbers raken nog meer geënthousiasmeerd na het bijwonen van zijn cursussen. Deze zomer gaf hij voor Historizon een online basiscursus Egyptologie. Deze cursus is binnenkort via onze website terug te kijken.

Reisinformatie

Datum: 5 t/m 6 november 2020
Extra datum: 4 t/m 5 november 2020
Graag in opmerkingen uw voorkeursdatum aangeven
Prijs: € 225,- p.p. bij gebruik 2-persoonskamer
€ 250,- p.p. bij gebruik 1-persoonskamer
Inclusief: In de reissom zijn inbegrepen: Overnachting en ontbijt in Grand Hotel l’Empereur in Maastricht, lezingen en begeleiding door Huub Pragt, organisatie door Historizon, treinticket Maastricht – Luik en v.v., toegangen tentoonstelling en Grand Curtius Museum, lunch, diverse keren koffie/thee en een afsluitend drankje.
Exclusief: Reis en/of annuleringsverzekeringen
Gids: Egyptoloog Huub Pragt

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.