Project omschrijving

Een reis naar twee late opera’s van Verdi: Rigoletto en Don Carlos’

Tijdens de zomer worden door heel Europa operafestivals georganiseerd. Tot de bekendste behoren de Bregenzer Festspiele en het Festival in het kasteel van Heidenheim. Het toeval wil dat in de zomer van 2020 twee latere opera’s van Verdi op de planken worden gebracht. De eerste is Rigoletto uitgevoerd in Bregenz, meestal ondersteund door musici van de Wiener Philharmoniker en Don Carlos, de laatste opera van Verdi, die berust op het toneelstuk van Schiller met dezelfde titel en betrekking hebbend op de vrijheidsstrijd van de Nederlanden in het voorspel tot de Tachtigjarige oorlog. Deze opera wordt weinig in Nederland maar vaker in België gehoord. Belgen beschouwen de opera als een opera behorend tot hun geschiedenis. In Nederland zou die prominente plaats ook niet misstaan. We gaan beide opera’s zien en op de tussenliggende dag zullen we het Insel Mainau bezoeken, gelegen in het Bodenmeer. Het schiereiland heeft een rijke historie die minstens duizend jaar teruggaat. We zullen proberen een blik te werpen op de unieke schrijfcultuur die er tot ontwikkeling is gekomen.

Reisprogramma:

Dag 1, woensdag 29 juli

We reizen per trein naar Frankfurt. Deze vertrekt om 09:08 vanaf Amsterdam CS en om 09:38 uur vanaf Utrecht CS. In Frankfurt worden we opgehaald door een touringcar die u naar Bregenz brengt.

Dag 2, donderdag 30 juli

Na het ontbijt geven Hugo en Mylou een inleiding op het programma. Na de lunch doe we een vaartocht over het meer. ’s Avonds speelt de Opera Rigoletto van Verdi. We overnachten weer in Bregenz.

Dag 3, vrijdag 31 juli

We reizen naar de andere kant van het Bodenmeer en bezoeken het eiland Mainau. De Romeinen hadden hier al een vlootbasis rond het begin van onze jaartelling. In later eeuwen was het eigendom van verschillende adellijke families die het uitbouwden tot het lustoord dat het nu nog steeds is. Met prachtige tuinen en een rijke bloemenzee. ’s Avonds reizen we naar Heidenheim.

Dag 4, zaterdag 1 augustus

We verblijven deze dag in Heidenheim en wonen ’s avonds de opera Don Carlos van Verdi bij die bij mooi weer wordt opgevoerd in de oude Ridderzaal van het slot Hellenstein.

Dag 5, Zondag 2 augustus

Een rustig programma in de buurt geeft ons de gelegenheid om na te genieten. Hugo en Mylou gaan met u in gesprek over de opera’s.

Dag 6, maandag 3 augustus

We reizen terug naar Frankfurt en nemen vanaf daar de trein naar Nederland.

Reisinformatie

Datum: 29 juli t/m 3 augusutus 2020
Prijs: € 1.595,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.745,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: alle kosten voor trein, overnachtingen, maaltijden, toegangen, voorstellingen en gidsen
Gidsen: Prof. Dr. Hugo Roos
Mylou Mazzali, Mezzosopraan
Vertrek: Amsterdam CS of Utrecht CS

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.