Project Description

Een reis over de Vikingen in Noorwegen, Denemarken en Zweden.

We hebben een bijzondere reis door Scandinavië ontwikkeld met als hoofdonderwerp de Vikingen. Een rondreis met een bus door drie landen waarbij we regelmatig een verplaatsing doen met een ferry.

  • Topstukken uit de tijd van de Vikingen in musea in Kopenhagen en Oslo

  • Spectaculaire tocht door de Noorse fjorden

  • Bezoek de Staafkerk van Gol

Reisprogramma:

Dag 1, Reisdag

We reizen naar Lubeck voor de ferry naar Malmö.

Dag 2, Fotevikens en Malmö

Bij Malmö bezoeken we het openluchtmuseum Fotevikens. Hier is een groot Vikingdorp gereconstrueerd en acteurs laten het dagelijks leven uit die tijd zien. ’s Middags gaan we naar Malmö waar we in het historische centrum worden rondgeleid en zullen dineren. ’s Avonds brengt de bus ons via de brug over de Sont naar Kopenhagen waar we een aantal nachten verblijven.

Dag 3, Kopenhagen

In Kopenhagen bezoeken we het Nationale Museum van Denemarken, dat ook een uitgebreide collectie heeft over de Vikingtijd. Er zijn ook vele andere topstukken te vinden zoals de ketel van Gundestrup en de Trundholm Zonnewagen.

Dag 4, Roskilde

Deze dag maken we een rondrit over het eiland Seeland. ’s Morgens bezoeken we eerst de goed bewaarde ringwalburcht Trelleborg en ’s middags bezoeken we de Vikingschepen van Roskilde. Roskilde is natuurlijk ook bekend van de Kathedraal waar de Deense vorsten begraven liggen. Die zullen we dan ook bezoeken.
Tegen het einde van de dag keren we terug naar Kopenhagen waar we inschepen op de ferry naar Oslo. We overnachten aan boord.

Dag 5, Oslo

In Oslo vinden we het schiereiland Bygdøy, het museumeiland van de stad. Uiteraard is hier ook weer veel aandacht voor de Vikingen. Ook andere thema’s zoals de expeditie van Roald Amundsen naar de Zuidpool en de reizen van Thor Heyerdahl in het Kon-Tiki museum komen aan bod. We verblijven een aantal dagen in Oslo.

Dag 6, Oslo

Ook deze dag brengen we door in Oslo. We hebben geen programma staan voor deze dag. Desgevraagd kunnen we u wel van tips voorzien of toegangen voor u regelen.

Dag 7, Zuid-Noorwegen

Dwars door het ruige, uitgestrekte fjordenlandschap van Noorwegen reizen we naar Bergen. We onderbreken de reis in Gol voor een bezoek aan de sprookjesachtige houten kerk. Een kopie van het oorspronkelijke exemplaar uit de twaalfde eeuw. In de loop van de dag arriveren we in Bergen waar we overnachten.

Dag 8, Bergen

Het Noorse Bergen is een Hanzestad en de kleurrijke pakhuizen in de wijk Bryggen aan de haven laten dat verleden zien. We bezoeken deze wijk en het museum over de Hanzeperiode. Ook bekijken we de St Mary’s Church. Een stadsgids leidt ons door het historische centrum.

Dag 9, Fjorden en Vikingen

Vanuit Bergen maken we een spectaculaire tocht langs en over de fjorden. We reizen via Avaldsnes waar volgens de legenden de eerste Noorse koningen vandaan komen. Tegen het einde van de middag komen we aan in Stavanger waar we inschepen op de ferry naar Denenmarken. We overnachten aan boord.

Dag 10, Jutland

’s Morgens arriveert de ferry in Hirtshals in het noorden van Jutland. We gebruiken deze dag om door Jutland heen zuidwaarts te reizen waarbij we onderweg stoppen bij plaatsen als Lindholm Høje, een enorm grafveld uit de vroege middeleeuwen. En we stoppen in Jelling waar we runestenen bekijken. De overnachting vindt plaats in een hotel in het grensgebied van Duitsland en Denemarken.

Dag 11, terugreis

We reizen deze dag terug naar Nederland en onderbreken de reis voor een bezoek aan een interessante bezienswaardigheid.

Reisinformatie

Datum: 11 – 21 juni 2019
Prijs: € 2.895,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 3.295 p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overtochten overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.