Reis naar Genua en de Ligurische riviera

Nog steeds is Genua één van de grootste havens aan de Middellandse Zee. Dat weerspiegeld de geschiedenis van het Genuaanse rijk dat in de middeleeuwen als tegenhanger van Venetië zich uitstrekte over het hele Middellandse zeegebied. Voor een aantal kruistochten speelde Genua een belangrijke rol als vertrekpunt naar het Heilige Land.

Tijdens deze reis met Steven Bastmeijer gebruiken we Genua als uitvalsbasis voor bezoeken aan een aantal van de vele paleizen en musea in de stad. Palazzo Ducale, het Hertogelijk Paleis van Genua, is een van de belangrijkste historische en museale gebouwen dat we bezoeken. Net als de prachtige Cattedrale di San Lorenzo. Familienamen die we in en om de stad in veelvoud zullen tegen komen zijn die van Doria en Fieschi. Paleizen en monumenten hebben ze nagelaten en zij bouwden mee aan de machtige en rijke republiek die Genua tot aan het einde van de zeventiende eeuw zou blijven.

We bezoeken het natuurgebied Cinque Terre ten oosten van Genua. Vijf, tegen de bergen gebouwde, vissersdorpen kijken uit over de zee. Aan de andere zijde van de Riviera bezoeken we de steden Savona en Albenga. Ooit concurrenten van Genua en later er deel van uitmakend.

De hele streek ademt historie met spectaculaire vergezichten over de Middellandse zee, restanten van de oude aquaducten, ruïnes van burchten en middeleeuwse bruggetjes, kerken en kapellen.

Reisprogramma:

Onder voorbehoud. Volgorde en bezoeken kunnen nog worden aangepast.

Dinsdag 12 september 2023

We vliegen met KLM aan het einde van de ochtend naar Genua. Vanaf het vliegveld organiseren we een transfer naar het hotel.

Trein
We hebben gekeken of deze reis ook per trein te maken is. Met de Thalys die om 8:15 uur vertrekt uit Amsterdam is het mogelijk om naar Genua te reizen. Hierbij maakt u overstappen in Parijs (metro) en in Turijn en bent u om ca. 20:30 uur in Genua.
Via het Duitse ICE netwerk zou het ook mogelijk zijn, Dan reist u via Zwitserland en Milaan en duurt de reis ca. 1 uur langer.
Indien gewenst maken we hiervoor graag een aanbod op maat.

Woensdag 13 september 2023

In Genua brengen we een bezoek aan het Maritiem Museum. Een prachtige plek om te beginnen over de maritieme erfenis van zeevaardersrijk dat Genua was.

’s Middags maken we een eerste wandeling door het historische centrum.

Donderdag 14 september 2023

Deze dag bezoeken we het Musei Nazionali di Genova in het stadspaleis Palazzo Spinola met schilderijen en kunstschatten uit de 14e t/m de 16e eeuw.

’s Middags maken we het tweede deel van een wandeling door de stad waarbij we onder andere het Piazza de Ferrari en de kathedraal San Lorenzo bezoeken.

Vrijdag 15 september en zaterdag 16 september 2023

We maken een tweedaagse excursie langs de  Ligurische kust langs middeleeuwse kastelen en kerken en prachtige vergezichten. De tweede dag reizen we terug via het natuurgebied Cinque Terre.

Zondag 17 september 2023

Dag in Genua, deze dag wordt nog verder ingevuld

Maandag 18 september 2023

Excursie naar het westen waarbij we bezoeken brengen aan andere zeevaarders republieken Noli en Savona.

Dinsdag 19 september 2023

’s Middags vertrek de KLM vlucht terug naar Amsterdam.

Reisinformatie:

Datum: 12 t/m 19 september 2023
Prijs: € 1.990,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 2.240,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: Alle kosten inbegrepen
Gids: Steven Bastmeijer
Vertrek: Per vliegtuig van Schiphol naar Genua v.v.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.