Reis naar Genua en de Ligurische riviera

Nog steeds is Genua één van de grootste havens aan de Middellandse Zee. Dat weerspiegeld de geschiedenis van het Genuaanse rijk dat in de middeleeuwen als tegenhanger van Venetië zich uitstrekte over het hele Middellandse zeegebied. Voor een aantal kruistochten speelde Genua een belangrijke rol als vertrekpunt naar het Heilige Land.

Tijdens deze reis met Steven Bastmeijer gebruiken we Genua als uitvalsbasis voor bezoeken aan een aantal van de vele paleizen en musea in de stad. Palazzo Ducale, het Hertogelijk Paleis van Genua, is een van de belangrijkste historische en museale gebouwen dat we bezoeken. Net als de prachtige Cattedrale di San Lorenzo. Familienamen die we in en om de stad in veelvoud zullen tegen komen zijn die van Doria en Fieschi. Paleizen en monumenten hebben ze nagelaten en zij bouwden mee aan de machtige en rijke republiek die Genua tot aan het einde van de zeventiende eeuw zou blijven.

We bezoeken het natuurgebied Cinque Terre ten oosten van Genua. Vijf, tegen de bergen gebouwde, vissersdorpen kijken uit over de zee. Aan de andere zijde van de Riviera bezoeken we de steden Savona en Albenga. Ooit concurrenten van Genua en later er deel van uitmakend.

De hele streek ademt historie met spectaculaire vergezichten over de Middellandse zee, restanten van de oude aquaducten, ruïnes van burchten en middeleeuwse bruggetjes, kerken en kapellen.

Reisprogramma:

Het exacte reisprogramma zal nog worden bekendgemaakt. 

Reisinformatie:

Datum: 12 t/m 19 september 2023
Prijs: € 1.990,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 2.240,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: Alle kosten inbegrepen
Gids: Steven Bastmeijer
Vertrek: Per vliegtuig van Schiphol naar Genua v.v.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.