Project Description

Cruise vanaf Harlingen naar Vlieland en Terschelling naar Wieringen

Ook dit jaar komen we weer met een variant op de Zuiderzeecruise die we al een aantal jaren organiseren. Het schip dat we voor dit jaar hebben vastgelegd is de tjalk De Vrouw Dina. Dit jaar maken we een reis die vertrekt uit Harlingen en via de eilanden Vlieland en Terschelling uitkomt op het voormalige eiland Wieringen.

Op de waddeneilanden zal een deel van het programma worden ingevuld door historicus Anne Doedens.

De Vrouw Dina

De kiel van zeetjalk De Vrouw Dina werd gelegd in 1897. Vanaf haar vroegste jeugd bracht de schipper Simi Koornstra haar vakanties en weekenden door aan boord van dit schip, toen nog ‘De Onrust’ genaamd. In 2003 werd het schip in vervallen staat teruggevonden en met vereende krachten in twee jaar tijd gerenoveerd naar de huidige staat.

Reisprogramma:

Dag 1, Vlieland

De eerste dag vertrekken we vanuit Harlingen. We steken de Waddenzee over voor een eerste bezoek aan het eiland Vlieland. Het Tromp’s Huis en de Nicolaaskerk herinneren aan kapiteins uit de zeventiende eeuw die hier van hun pensioen genoten. In het Noordwester Waddencentrum komt u meer te weten over het unieke karakter van de streek. ‘s Avonds varen we naar Terschelling waar het schip voor de nacht blijft liggen.

Dag 2, Terschelling

Tijdens de ochtend in West-Terschelling komt u veel te weten over de ramp die hier in 1666 plaats vond. Daarnaast is er in het Museum ’t Behouden Huys ook aandacht voor de overwintering op Nova Zembla. ‘s Middags trekken we over het eiland heen waarbij het jutten aandacht krijgt. ‘s Avonds proberen
we wat te spelevaren op het Wad.

Dag 3, Harlingen

We steken de Waddenzee over en volgen de vaargeul. Als we aankomen in Harlingen brengen we hier een tweetal interessante bezoeken. Eerst gaan we naar de scheepswerf waar het expeditieschip van Willem Barentsz wordt nagebouwd. Hier komt u veel te weten over de historische scheepsbouw van zeilschepen en de reis van Willem Barentsz. Ook brengen we een bezoek aan de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek waar u ziet hoe op ambachtelijke wijze tegels worden gemaakt.

Dag 4, Afsluitdijk

We zijn afhankelijk van de wind maar willen deze dag proberen zoveel mogelijk zeilend naar de overkant te varen. Op de dag zelf zullen we dan moeten bepalen of dit het beste ten noorden of ten zuiden van de Afsluitdijk kan. In de loop van de dag arriveren we dan In Den Oever.

Dag 5, Wieringen

’s Morgens brengen we een bezoek aan het eilandmuseum Jan Lont waar veel te zien is over de Wieringer cultuur. ’s Middags zetten we zeil voor de laatste etappe naar Den Helder. Hier zijn goede verbindingen met de rest van Nederland.

Reisinformatie

Datum: 5 – 9 augustus 2019
Prijs: € 745,- p.p. op basis van een tweepersoonshut / kamer
€ 945,- p.p. op basis van een eenpersoonshut/kamer
Inclusief:
In de reissom zijn alle kosten voor vaartocht, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen, gidsen inbegrepen.
Vertrek: Deze reis vertrekt vanaf Harlingen, rond het middaguur.
Historizon zorgt voor een pendel vanaf een centrale locatie in Nederland bijvoorbeeld Amsterdam Sloterdijk of Amersfoort Centraal. 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.