We denken dat het ook nog wel even gaat duren voordat we weer dagtochten kunnen organiseren. Ook als er per 1 juni weer meer mogelijk is zal het lastig blijven om in horeca voor een groep te reserveren. De meeste musea staan nog geen rondleidingen toe en anderhalve meter blijft lastig met een groep.

Daar hebben wij niet alleen last van. Toeristische diensten, stadsgidsengilden en freelance gidsen voor iedereen is het ingewikkeld. We zijn allemaal gemotiveerd om het virus in te dammen maar zien dat ook ten koste gaan van onze programma’s.

Dus willen we wat daar iets aan gaan doen. Met de Hanzestad Doesburg hebben we al een soort virtuele stadswandeling gemaakt. Gebaseerd op de webinars maar dan als rondleiding door de stad. En dus niet fysiek maar digitaal van achter uw computer. Het is natuurlijk geen vervanging van een daadwerkelijk bezoek aan een stad of museum. Maar voor de komende maanden (en wie weet hoe lang) een mooi alternatief.

Dat willen we in veel meer steden gaan organiseren. We zijn in gesprek met een aantal toeristische diensten en ook met subsidieverstrekkers om dit mogelijk te maken. We zien het zonnig in.

Hierbij onze oproep. Kunt u ons in contact brengen met een toeristische dienst, een stadswandelingengilde, een museum of iemand waarvan u denkt dat diegene goed past in dit concept? Voor een tip, een contact of meer informatie stuurt u alstublieft een e-mail naar info@historizon.nl .