Serie over vrouwenkleding van de 16e t/m 19e eeuw

Wat droegen vrouwen, het belang van het silhouet maar ook het gebruik van verschillende stoffen komen aan de orde. Met deze serie over vrouwenkleding krijgt u inzicht in wat er gedragen werd en waarom maar ook de betekenis van verschillende kledingstukken. Daarmee bekijkt u schilderijen voortaan met andere ogen. 

Publiekshistorica Martine Teunissen heeft in september haar derde boek uitgebracht: Beleef Het Verleden. Een blik op vrouwenkleding van de 16de tot en met de 19de eeuw. Al ruim 12 jaar verzorgt Martine historische evenementen met personages in rol. Tevens geeft ze al jaren lezingen en verzorgt educatieve activiteiten, wederom met historische personages. Om deze historische figuren zo goed mogelijk neer te zetten verdiept ze zich in de leefwereld van vroeger en dus ook in de kleding, die ze zo goed mogelijk namaakt. Tijdens deze serie laat ze allerlei relevant beeldmateriaal zien, gecombineerd met haar eigen collectie kledingstukken en ze toont hoe de verschillende silhouetten van de dames zijn opgebouwd met allerlei hulpstukken zoals crinolines, ‘paniers’, extra kussens voor het derrière, korsetten etc. De lezingen van Martine staan bekend om haar enthousiasme, ruime kennis en de beeldende pracht van de kostuums.

Deze serie vond plaats in april en mei 2021. Het is mogelijk deze serie terug te kijken voor € 35,-. Na aanmelding of door hier rechts in te loggen kunt de lezingen terug kijken.

aanmelden serie vrouwenkleding 16e t/m 19e eeuw

Aanmelden
  Sterkte: Zeer Zwak
  Select Your Payment Gateway
  How you want to pay?
  Nadat u op verzenden heeft geklikt wordt u doorgestuurd naar het betaalplatform Mollie. Hier kunt u kiezen uit:

  1. I-deal voor Nederlandse banken

  2. Creditcardbetalingen

  3. Bancontact voor de meeste Belgische banken

  Overzicht kosten

  Het gekozen model: ,
  Kosten:

  Totale kosten:

  De website van Martine Teunissen is: https://www.beleefhetverleden.nl/

  Inloggen
  *
  *