Ondanks Corona een bijeenkomst organiseren voor uw vereniging

Sinds het voorjaar van 2020 heeft Historizon veel ervaring opgedaan met het organiseren van online lezingen en vergaderingen. Met het aanhouden van de coronacrisis kregen wij van steeds meer partners de vraag of we dit ook voor hen kunnen organiseren. Dat kunnen we!

Voor wie?

Historische verenigingen, genootschappen, vriendenverenigingen en andere organisaties die voor de coronacrisis gewoon waren één of meer keer per jaar een bijeenkomst voor leden of geïnteresseerden te organiseren.

Wat bieden wij aan:

We bieden op een laagdrempelige manier een professioneel platform voor verenigingen zodat op die manier toch één en ander door kan gaan.

Hoe werkt het?

U kunt een lezing of vergadering door Historizon laten uitzenden via internet. Wij werken hiervoor met een Nederlandse softwarebedrijf, waardoor u er zeker van ben dat alles uitgevoerd wordt volgens de Nederlandse privacyregels. Het evenement kan op twee manieren worden uitgezonden: alleen voor geregistreerde gebruikers, of via een openbare link, waarbij iedereen kan aanmelden voor de lezing.

Verschillende mogelijkheden:

  • Lezing door één of meerdere sprekers;

  • Het afspelen van een opname van een lezing of speech;

  • Het live streamen van een vergadering/lezing met de mogelijkheid tot interactie van de kijker.

Techniek

Bij het live streamen van een vergadering zorgt Historizon voor de apparatuur. Een goede internetverbinding is mooi maar eventueel kan het ook via mobiel internet.

In principe gaan we uit van twee camera’s. Eén op het podium/spreekgestoelte waarbij de spreker zowel tegen de zaal als tegen de kijker thuis spreekt. En een camera achterin de zaal die de kijker wat meer overzicht geeft. Historizon doet de regie tussen de camera’s. Daarnaast is het mogelijk om naast de spreker ook een presentatie in beeld te brengen waarbij zowel de spreker als de presentatie te zien zijn.

Is het een officiële vergadering waarbij over zaken gestemd moet worden dan is dit ook mogelijk voor de deelnemer via internet. Deze manier van vergadering is mogelijk gemaakt door een corona spoedwet van april 2020 . https://wetten.overheid.nl/BWBR0043413/2020-04-24

Meer informatie:

Voor uw vragen over deze dienst kunt u terecht bij Arjan Segers van Historizon. Stuur dan een e-mail naar info@historizon.nl, u kunt bellen naar +31 88 6360200 of stuur een WhatsApp bericht naar +31 6 38788025.

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in.