Digitale lenigheid is voor ons een nieuwe uitdaging. Veel liever zouden we met u en een deskundige gids langs oude stadsmuren dwalen, een bijzondere tentoonstelling bezoeken of onder het genot van een drankje napraten over het programma. Maar de omstandigheden zijn nu eenmaal zo en dus hebben we ons de afgelopen jaar digitaal leniger gemaakt.

En presenteren we u: Het Historizon Webinar!

Via deze link vindt u de webinars die we nu geprogrammeerd hebben >>

Meer informatie:

In dit filmpje van ongeveer 6 minuten ziet u een vijftal fragmenten uit webinars die we eerder organiseerden. Huub Pragt over Sakkara, Klaas Driebergen over Marten Toonder, David Hakkenberg over Berlijn, Bernier Cornielje en Marieke Wittenhorst over Mata Hari en Lammert de Hoop over Dokkum.

Een Historizon Webinar?

We hebben verschillende gidsen gevraagd of zij een online lezing, een presentatie of een soort van dagtocht kunnen organiseren en daar is massaal op gereageerd.

Via onze website kunt u zich aanmelden voor een programma naar keuze. Hiervoor wordt € 4,95 gevraagd. Ongeveer een derde van dit bedrag gebruikt Historizon voor de systemen die we gebruiken en een vergoeding voor Historizon. Het grootste deel gaat naar de spreker. Veel van deze mensen zijn freelancers voor wie in deze periode ook alle opdrachten zijn weggevallen.

Webinar klinkt ingewikkeld, kan ik dat ook?

Jazeker! Na aanmelding ontvangt u van ons een e-mail met daarin een link naar het Webinar. Op het moment dat dit plaats vindt drukt u op de link en komt u vanzelf op de pagina in uw webbrowser waar u het programma kunt bijwonen. Als het nog niet gestart is ziet u een klok met hoe lang het nog duurt. Dit kan zowel op de computer als ook op een tablet. Het gebruik van een smartphone raden we af omdat dat scherm wel erg klein wordt.

En wat gebeurt er dan?

U ziet de presentator en/of de spreker en een presentatie in beeld. Let er op dat uw geluid aanstaat. U bent zelf niet in beeld. De presentator kan u niet zien of horen. Wel kan de presentator zien dat u aanwezig bent. Als u een vraag heeft kunt u deze stellen via een chatvenster aan de rechterkant. De presentator zal dit ook aan het begin uitleggen en het programma toelichten.

Vervolgens zal de spreker zijn/haar verhaal houden ondersteund door een presentatie, filmbeelden of wat er al niet meer mogelijk is.

Dit programma duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Als wij van te voren inschatten dat het ruim over een uur heen gaat zal er een pauze tussendoor zijn.

Help, mijn computer loopt vast!

Dat gebeurt mij ook altijd als het niet uitkomt. Erg vervelend. Het hele webinar wordt opgenomen en kort na afloop ontvangt een e-mail met een link waar de het hele programma is terug te kijken. In verband met auteursrechten en vanwege de opzet van het programma blijft dit maximaal tot twee weken na afloop mogelijk.

Hoe zit het met de privacy?

Daar horen wij natuurlijk ook de verhalen over. Dat is de reden dat we met Zoom zijn gestopt en nu werken met het Nederlandse bedrijf Webinargeek. Dit is een Nederlands bedrijf waarop ook de Nederlandse AVG-regels (Algemene verordening gegevensbescherming) van toepassing zijn. Ook hoeft u geen apart programma te downloaden maar u kunt het bijwonen in uw webbrowser met uw eigen privacy-instellingen.

Het aanmelden gebeurt via een formulier op de website van Historizon en daarbij houden wij ook rekening met uw privacy gegevens. In dit geval gebruiken we uw naam en e-mailadres om voor u een persoonlijke koppeling met Webinargeek te maken. En we vragen in het formulier of we u op de hoogte mogen houden via onze nieuwsbrief. Dit is vrijwillig en hiervoor kunt u zich altijd op ieder moment uitschrijven.

De betaling gaat via het betalingsplatform Mollie. Ook een Nederlands bedrijf waarop de AVG regels van toepassing zijn. Hierdoor is het mogelijk om via Ideal te betalen.

Verder worden uw gegevens niet gebruikt.

We verwijzen u hierbij nog even naar de AVG regels van de verschillende bedrijven:
Organisator Historizon: https://historizon.nl/over-historizon/privacyverklaring/
Webinarplatform Webinargeek: https://www.webinargeek.com/nl/privacy
Betalingsplatform Mollie: https://www.mollie.com/nl/privacy

Ik snap het bijna

We zijn vast nog een vraag vergeten. Neemt u dan contact op via info@historizon.nl of bel +31 (0)88 6360200.